Partizan za Mačvu: Povratak Sume! Tu su Enake, Šćekić, Nikolić...

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.08.18. | 09:49

Crno-beli u Šapcu (19.30, TV Arena) nemaju pravo na grešku

Ako mu evropske utakmice obiluju golovima, onda prvenstvene liče na uspavanku. Sve četiri u dosadašnjem toku Superlige Srbije završene su u opsegu 0-1 gola, ali se u Partizanu nadaju da bi to moglo da se promeni u Šapcu, da efikasnom partijom krenu u poteru za Crvenom zvezdom i napumpaju mišiće samopouzdanjem pred revanš sa Bešiktašem.

Tim Zorana Mirkovića sigurno će pretrpeti nekoliko izmena, s obzirom da je duel sa Mačvom uklješten između dvomeča plej-ofa Lige Evrope. Očekuje se da, za razliku od susreta sa Turcima, šansu dobiju Gabrijel Enake, Nemanja Nikolić, možda i poslednji novajlija Aleksandar Šćekić... Sigurno je da na terenu neće biti povređenog Marka Jankovića, a njega bi trebalo da zameni Sejduba Suma.

Izabrane vesti

Bilo ko da bude na terenu stadiona kraj Save imaće obavezu prema Grobarima da nastavi seriju pozitivnih rezultata protiv Mačve. Minulu sezonu Parni valjak je otvorio goleadom (6:1 u Humskoj), a vatromet pogodaka viđen je i u Šapcu, samo je tad gost morao dobro da se pomuči, ne bi li tek u finišu stigao do bodova (3:1).
„Moraćemo da budemo agresivni, odlučni i direktni. Nadam se i da će teren da bude zadovoljavajući. Ekipa Mačve je dobro izbalansirana, čvrsta pozadi i na sredini terena. Gavrić i Gemović su brzi po bokovima, Adamović je alfa i omega celog tima“, rekao je trener crno-belih Zoran Mirković.

Sigurno je da su crno-beli u dobrom momentu. Dolaskom Zorana Mirkovića su stabilizovali formu, počeli seriju pobeda i pokazali zube Bešiktašu. Liga Evrope je svima u glavi u Humskoj, ali daleko od toga da ih čeka lak posao kraj Save.

Mačva je bodovno izjednačena sa crno-belima (između ostalog što je osvajač Kupa Srbije odložio susret prethodne runde sa Radom), međutim, igra i ona prilično „tvrde“ utakmice. Svih pet u dosadašnjem toku sezone završeno je u opsegu 0-1 gola, a da ekipu iz Humske čeka težak posao može se pretpostaviti i na osnovu podatak da su Šapčani, računajući i završnicu prethodnog prvenstva, pretrpeli samo dva poraza kod kuće na prethodnih 12 utakmica. I to od Crvene zvezde i Javora.
„U goste nam dolazi najbolja ekipa u zemlji i sasvim je normalno što to izaziva veliko interesovanje. Oni su favoriti. Bez obzira što sam emotivno vezan za crno-bele i ovog puta ću dati sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata. Bio bih presrećen kada bih nastavio golgeterski niz u sudarima sa crno-belima“, poručio je Mladen Lazarević, štoper koji je u prošloj sezoni savladao Vladimira Stojkovića.

MAČVA – PARTIZAN (19.30, TV Arena)

Stadion: Mačve

Sudija: Miloš Đorđić

Mačva (4-3-3): Puletić – Pejović, Lazarević, Ristivojević, Marić – Adamović, Ilić, Jovanović – Gavrić, Šušnjar, Gemović.

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Enake, N.R.Miletić, Marković, Urošević – Smiljanić, Šćekić, Zakarić, Pantić, Suma – Nikolić.

SRBIJA 1 - 6. KOLO:

Petak

Proleter - Vojvodina 0:1 (0:0)
/Eze 47/

Subota

Bačka - Radnik 1:0 (1:0)
/Gavrić 25/

Rad - Mladost 1:1 (1:1)
/Marinković 13 - Jovanović 33/

Radnički Niš - Napredak 3:3 (1:1)
/Stanisavljević 44pen, Haskić 75pen, Pankov 80 - Samjuel 29, Vukanović 71, Ndiaje 86/

Crvena zvezda - Čukarički 2:1 (0:0)
/Srnić 53, Gobeljić 71 - Tedić 66/ 

Nedelja

19.30:  (9,50) Mačva  (4,80)  Partizan (1,30) 
20.00:  (2,70) Dinamo Vranje  (2,80)  Zemun (2,85) 
20.00:  (1,80) Voždovac  (3,35)  Spartak (4,40) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Starsport


tagovi

Zoran MirkovićMladen Lazarević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara