"Ismail Beko Fofana na treningu"
"Ismail Beko Fofana na treningu"

Partizanov specijalan režim: Fofana da smrša!

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.16. | 09:00

Ivan Tomić danas debituje na klupi crno-belih sa Markom Jevtovićem na mestu štopera...

Ismail Beko Fofana na treningu(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)

Posle prodaje Ivana Šaponjića Benfiki, te odluke da izlazna vrata širom otvori i Abubakaru Oumaruu, Partizan trenutno raspolaže sa dva punoletna špica od kojih jedan mora na - dijetu.

Izabrane vesti

Ismail Beko Fofana podvrgnut je specijalnom režimu ishrane, jer je testovima utvrđeno da ima četiri kilograma viška i značajno veći procenat masti u organizmu nego što dozvoljavaju zahtevi profesionalnog sportiste. Zbog toga je stručni štab crno-belih, u dogovoru sa medicinskom službom, tokom boravka na Kipru špicu iz Obale Slonovače prepisao poseban jelovnik, koji podrazumeva odsustvo ugljenih hidrata i slatkiša, a veću količinu proteina.

U Partizanu se nadaju da bi, uz dva treninga dnevno, ovakav režim trebalo da vrati Fofanu u optimalno stanje za deset dana do dve sedmice.

Osim Fofane, crno-beli u navali računaju na Valerija Božinova, kao i dvojicu izdanaka omladinske škole, Đorđa Jovanovića i Dušana Vlahovića.

SLAVLJE ZBOG VLAHOVIĆAVlahović sa rođendanskom tortom

Upravo je Vlahović u četvrtak imao razlog više za zadovoljstvo. Najmlađi potpisnik profesionalnog ugovora sa Partzanom u njegovoj istoriji proslavio je 16. rođendan. Saigrači su mu čestitali tokom dana i poželeli dosta sreće u nastavku karijere, a posle večere upriličili malo slavlje.

Vlahoviću je osoblje hotela "Hilton park" u Nikoziji umesilo tortu, koju su mu u ime ekipe predali kapiten Saša Ilić i kolega iz napada Valeri Božinov.

Inače, ukoliko Dušan Vlahović 20. februara, u prvom prolećnom kolu, na Staroj Karaburmi u bilo kom trenutku kroči na teren protiv OFK Beograda postaće najmlađi debitant u istoriji kluba iz Humske 1, sa 16 godina i 23 dana. Aktuelni rekorder je Nenad Marinković (16 godina, dva meseca, sedam dana).

POČINJE BORBA ZA DRESOVE, JEVTOVIĆ NOVI ŠTOPERMarko Jevtović

Posle tri dana treninga, crno-beli igraju prvu kontrolnu utakmicu na Kipru. Od 14 časova rival će im biti Kluž, desetoplasirani tim na tabeli prvenstva Rumunije i nekadašnji učesnik Lige šampiona. Trener Ivan Tomić najavio je da će svi zdravi igrači dobiti šansu tako što će na teren poslati dve ekipe koje će igrati po 45 minuta.

Utakmica predstavlja debi Tomića na klupi Partizana, kojim praktično počinje borba za status prvotimca.

Na osnovu onoga što je moglo da se primeti tokom jučerašnjeg treninga, zanimljivo je da će jedan od štopera biti Marko Jevtović. Iako mu je osnovno zaduženje da igra na mestu zadnjeg veznog, letošnji novajlija iz Novog Pazara će za potrebe današnjeg meča biti prekomandovan u odbranu. Silom prilika, jer je zbog lakše povrede juče odvojeno od ekipe trenirao Miladin Stevanović.

Tekstualni prenos meča Partizan - Kluž od 14 časova možete pratiti i na portalu MOZZART Spoert.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanIsmail Beko Fofana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara