"Ivan Marinković"
"Ivan Marinković"

Partizanova dva sigurna stepenika: Budućnost uspavana u Zadru, Vilijams promašio za pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.12.16. | 21:25

U dvorani “Krešimir Ćosić“ 78:76

Ivan MarinkovićLepe vesti jedna za drugom stižu na adresu košarkaša Partizana. Sigurna pobeda nad MZT-om dodatno je dobila na značaju kada je Crvena zvezda u Zagrebu savladala Cedevitu, a još više večerašnjom pobedom Zadra nad ekipom Budućnosti, koja je na kraju platila ceh malaksaloj igri na početku meča u dvorani "Krešimir Ćosić" - 78:76.

Zadar je, naime, u prvoj deonici urnisao goste, a početkom druge četvrtine vodio i sa maksimalnih 18 poena prednosti (31:13). Doduše, Podgoričani su uspeli da se vrate, čak i da preokrenu rezultat pri samom kraju, ali im je ta jurnjava za zaostatkom očigledno oduzela previše energije. Dva minuta pre kraja Ivan Ramljak je pogodio za vođstvo Zadrana od 77:76, a kako do kraja meča nijedan tim nije pogodio iz igre, a Markus Vilijams je sekund pre kraja imao šut za pobedu Budućnosti, hrvatski tim sačuvao je tu prednost.

Izabrane vesti

Najzaslužniji za pobedu Zadrana bio je Ivan Marinković, koji je ubacio 22 poena, a imao je i pet skokova i dve asistencije. Lovro Mazalin je pomogao sa 17 poena, Ramljak je dodao 14, a dvocifren je sa 11 bio i Kristijan Krajina. U poraženom timu Sead Šehović je bio najefikasniji sa 21 poenom, brat Suad, Vilijams i Bojan Subotić  dobacili su do 11. Premalo da bi Budućnost odmakla Ciboni i Cedeviti na pobedu prednosti.

Partizan je sada dva koraka ispred najvećih konkurenata u borbi za drugo mesto. Jer malo ko veruje da je prvoplasirana Crvena zvezda ove sezone dostižna za regionalne rivale. Barem dok ne dođe taj plej-of. 

(FOTO: Zadar/Zvonko Kucelin)


tagovi

Budućnost PodgoricaIvan MarinkovićJadranska ligaZadar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara