""
""

Partizanova lista zimskih pojačanja: Stižu Alivodić i Tubić, želja je i Leković

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.12.14. | 21:05

Crno-beli u završnim pregovorima sa krilnim vezistom Vojvodine, koji bi trebalo konačno da dođe u Humsku 1 i to kao slobodan igrač, ponovo aktuelan angažman štopera, verovatno i levog beka

Privode kraju čelnici Partizana pripreme za Izbornu skupštinu, a paralelno sa predsedničkim izborima završavaju poslove u susret prelaznom roku. Mada se za sada govorilo isključivo o odlascima (Vojislavu Stankoviću istekao ugovor, deo komercijalnih prava na Andriju Živkovića je već prodat, a Vladimir Volkov najavio da bi mogao da napusti klub u januaru), odlazeća uprava radi i na jačanju tima koji će trener Marko Nikolić imati na raspolaganju u prolećnoj sezoni.

Izabrane vesti

Bez obzira koji kandidat pobedi 23. decembra (za sada aktuelni Mile Jovičić i Sreten Nikolić) izvesno je da su sadašnji rukovodioci u završnim pregovorima sa pojedinim igračima čiji je dolazak upravo Nikolić označio kao prioritetan u zimskim danima. A na vrhu te liste, pišu Večernje novosti, nalazi se Enver Alivodić (30), krilni vezista Vojvodine, koji se u nekoliko poslednjih prelaznih rokova dovodio u vezu sa Parnim valjkom, letos čak bio na pragu potpisa, ali se nikad nisu stvorili uslovi da on overi saradnju sa klubom sa Topčiderskog brda. Između ostalog i zbog toga što uprava crno-belih pre šest meseci nije želela Novosađanima da isplati novac na ime obeštećenja (pominjalo se između 300.000 i 350.000 evra), međutim, izgleda da su se stekli uslovi za realizaciju ovog posla. I to ne zbog Partizana, u čijoj kasi nema novca ni za isplate plata zaposlnima, već usled činjenice da Enveru Alivodiću 31. decembra ističe ugovor san Novosađanima i da će se on u Beograd preseliti kao slobodan igrač.

Na taj način će se konačno ispuniti želja Marka Nikolića, ali i bivšeg fudbalera Novog Pazara, Čukaričkog, BSK Borče i Enozisa iz kiparskog Paralimnija, koji je za dve godine u Vojvodini bio jedan od ključnih igrača, a minule sezone je sjajne partije na poziciji desnog krila krunisao osvajanjem Kupa Srbije.

Osim Alivodića, sva je prilika da će crno-beli tokom zime uspeti u još jednoj misiji koja se letos ispostavila nemogućom. Prema informacijama iz Humske 1, uprava Partizana kontaktirala je Nemanju Tubića i predočila mu želju da ga angažuje u predstojećem prelaznom roku. Postoje pozitivni signali da bi i taj posao mogao da se završi na obostrano zadovoljstvo. Tim pre što je iskusnom štoperu preostalo svega pola godine ugovora sa beloruskim prvakom BATE Borisovim i da su naznake da bi uprava Partizana mogla da izdvoji novac za njegov angažman. A, navodno, nije reč o značajnim sredstvima.

Tubić bi se tako posle deset godina vratio u Partizan, gde je prošao sve mlađe kategorije, ali nikad nije dobio šansu u prvom timu, pa je morao da se dokazuje u dresovima Čukaričkog, Genka, Karpata, Karasnodara (bio saigrač Nikoli Drinčiću), da bi ove jeseni igrao i utakmice Lige šampiona u dresu BATE Borisova.

On se najbolje snalazi na štoperskoj poziciji, gde bi trebalo da zameni Vojislava Stankovića kome ističe ugovor.

To možda ne bude jedina promena u defanzivnoj liniji lidera Superlige. Kako je Vladimir Volkov nagovestio da bi šest meseci pre kraja saradnje mogao da napusti Partizan, a crno-beli na mestu levog beka imaju mlade reprezentativce Srbije (Nemanja Petrović) i Makedonije (Stefan Aškovski, vratio se sa pozajmice iz norveškog Stromsgodseta), Marko Nikolić želi još jednu opciju i kao moguće rešenje vidi angažman Nikole Lekovića (25). Reč je o još jednom fudbaleru stasalom u „Zemunelu“ koji nije prošao sito do seniorskog sastava, zbog čega je fudbalski put gradio u Bežaniji i Radu (bio kapiten), odakle se minule zime preselio u poljsku Lehiju iz Gdanjska. Tamo u poslednje vreme nije dobijao šansu, zbog čega je aktuelizivan njegov povratak u srpski fudbal, a kao glavni favorit slovi Partizan, pošto ga trener Marko Nikolić odlično poznaje iz vremena saradnje na Banjici.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Enver AlivodićNemanja TubićNikola LekovićFK PartizanSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara