""
""

Partizanovci posle derbija: Pokazali da možemo, a nije tajna da hoćemo titulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.17. | 08:45

"Mislim da smo čak izgubili i većom razlikom nego što smo zaslužili", smatra Stefan Pot

Prošao je i prvi derbi u MOZZART Superligi, a u taboru Partizana posle poraza (85:74) tvrde da postoje određene stvari na kojima mogu da grade optimizam za nastavak sezone u ovom takmičenju u kojem ionako svi očekuju finale između crno i crveno-belih. Stefan Birčević, Mihajlo Andrić i Stefan Pot listom navode slab početak kao glavni uzrok poraza, jer su dozvolili najvećem rivalu da se prilično lako odlepi na dvocifrenu razliku.

Izabrane vesti

Ono što svi navode kao dobro, ako tako nešto postoji u porazu, je činjenica da su se rezultatski vratili u utakmicu i, narodski rečeno, pošteno uhvatili u koštac sa rivalom koji je svakako individualno kvalitetniji.

Birčević je sa 16 poena, uz centra Uroša Lukovića, bio najefikasniji u Partizanu, mada je i on imao nešto sporiji početak, pa je tek kasnije donekle uspeo da uhvati ritam. 
“Nisam bio baš svoj u jednom delu utakmice, promašio sam nekoliko zicera. Mislim da smo generalno dobro reagovali posle onog meča protiv Vršca u prvom kolu. Veoma traljavo smo igrali na početku. Ali, nismo se predali. Zvezda je dobro odigrala, Mitrović i Kuzmić su doneli prevagu. Posle ovog meča jasno je da imamo čemu da se nadamo u Superligi. Nije tajna da hoćemo da napadnemo titulu“, rekao je Birčević.

Nema Partizanov srebrni olimpijac konkretno objašnjenje u čemu je, osim dobre Zvezdine odbrane, bio razlog slabog početka.
“Nisam siguran šta je bio problem u tim uvodnim minutima. Ipak, imali smo kasnije i neke situacije, na primer, na minus šest, koje nismo iskoristili, u trećoj četvrtini nekoliko napada zaredom bez pogotka i Zvezda je to znala da iskoristi. Bitno je da smo pokazali da možemo da igramo sa njima“, dodao je Birčević.

Mihajlo Andrić video je dosta dobrih stvari u igri crno-belih, ali kaže da je svestan šta to mora da se ispravi u nastavku domaćeg takmičenja.
“Oni su dobro otvorili utakmicu, mi smo bili jako loši. Na startu su vodili čak 12:0. Nekako smo se vratili u život, bilo je i nerešeno. Sve u svemu, pružili smo dobar otpor, recimo, u tri četvrtine. Daćemo sve od sebe da se podignemo i nastavimo borbu, ima još dosta utakmica u Superligi.“

Plejmejker Partizana Stefan Pot smatra je Zvezda zasluženo pobedila, ali da je porazu kumovao loš ulazak njegove ekipe u utakmicu.
“Počeli smo loše, ali smo uspeli da se vratimo u nastavku. Mada, bilo je dosta teško. Mnogo energije smo potrošili kako bi to postigli. Mislim da smo čak izgubili i većom razlikom nego što smo zaslužili. Naravno, ništa nije gotovo, ima još dosta da se igra“, rekao je Pot.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Stefan PotStefan BirčevićSrbijaFK PartizanMihailo AndrićJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara