"Možda se svi vrate u srpski fudbal"
"Možda se svi vrate u srpski fudbal"

Partizanove želje za prelazni rok: Rukavina, Zdjelar, Raća i besplatni dvojac iz Kairata

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.12.17. | 09:31

Biće promena u Humskoj...

Možda se svi vrate u srpski fudbalNema više fudbala u 2017, ali će se o fudbalu i oko fudbala pričati sve dok se lopta na našim, ne baš kvalitetnim, terenima opet zakotrlja. Ko će na njima špartati na proleće u Partizanovom dresu je enigma i u mnogome zavisi da li će se sve želje sportskog sektora kluba iz Humske 1 realizovati.

Najveća se zove - Radosav Petrović. Nekadašnji reprezentativac Srbije, skromne minutaže u lisabonskom Sportingu, takođe je rad da se vrati na Topčidersko brdo.

Izabrane vesti

Radosav Petrović i Zoran TošićOstalo je još da sa o zvaničnoj ponudi Beograđana (pozajmica do kraja sezone) izjasne Portugalci, međutim, sve informacije upućuju na zakjučak da je taj posao pri kraju i da će popularni Raća biti prvo pojačanje u ekipi Miroslava Đukića.

Nemam srca da tražim pare Partizanu!

I drugo, potencijalno, je vezano za poziciju zadnjeg veznog. Reč je o Saši Zdjelaru, koji se nalazi na ledu u Olimpijakosu. Grčki prvak ne računa na člana šampionske generacije omaldinaca (2015. postala prvak sveta na Novom Zelandu), ne bi trebalo da mu pravi probleme u izboru nove sredine, tako da postoje preduslovi da se još jedna dugogodišnja želja uprave kluba realizuje.

Saša Zdjelar na zagrevanju u opremi OlimpijakosaNekadašnji prvotimac OFK Beograda bio je maltene jednom nogom u Humskoj u avgustu 2015, njegov angažman pominjao se i u avgustu - prvi put rampa je podignuta iz vanfudbalskih razlogam, a drugi zbog želje tadašnjeg trenera Besnika Hasija da mu pruži šansu - a sad je, čini se, nikad bliži Partizanu. Posebno što će Pirejci s njim raskinuti ugovor. U tiom slučaju bi zamenio Evertona Luiza, za koga postoji interesovanje ne samo iz Evrope.

Najslabiji deo Partizanovog tima - to se videlo naročito u završnici jeseni - bila je odbrana, pa je tu pod hitno potrobno osveženje. Posebno na bekovskim pozicijama, jer kapiten Miroslav Vulićević odavno nema konkurenciju. A crno-beli definitivno planiraju da mu je dovedu.

Antonio Rukavina je već sarađivao sa Miroslavom ĐukićemNa tom polju prvi pik je reprezentativac Antonio Rukavina (ove sezone počeo samo četiri utakmice sa Viljareal u Primeri, uz tri u Ligi Evrope), ulazi u završnih šest meseci ugovora, nije prva opcija na Madrigalu, a možda i njega vuče da se vrati u Humsku 1 pred kraj karijere, pa da, uz saradnju sa Miroslavom Đukićem koji ga je lansirao i u klubu i u mladoj reprezenataciji, standardnim igranjem obezbedi sebi mesto putnika na Mundijal u Rusiji. Sve su to olakšavajući detalji za ovdašnjeg prvaka.

Kad je u pitanju centralni deo odbrane, uprava razmišlja o još jednom štoperu, a kako se može čuti, prvi pik je Žarko Marković iz Kairata. Bilo je i letos ideja da se on angažuje, međutim, dovedeni su Nemanja R. Miletić i Milan Mitrović.

Žarko Marković je igrao za Kairat protiv Crvene zvezdeMarković ima 30 godina, već četiri sezone je standardan u timu iz Kazahstana i prošle zime je - između ostalog - dao lepo mišljenje o njegovom tadašnjem saigraču Leandreu Tavambi, kad je Kamerunac dolazio u Partizan. A nedavno je raskinuo ugovor.

To je, zasad, lista povratnika u srpski fudbal. A da bi bio ubojiti kad ponovo izađe na evropsku scenu (u dvomeču sa Plzenjom), pokušaće crno-beli i napad da ojačaju. Prvo ime na listi potencijalnih kandidata je Žerar Gou.

Žerar Gou ima impresivnu statistikuI on igra za Kairat, stidljivo se minulih sedmica dovodio u vezu sa Partizanom, zasad niko u klubu ne želi da potvrdi da je špic iz Obale Slonovače njihov izbor, ali sve navodi da će pokušati da ga angažuju. Njegova velika prednost, kao i Markovićeva, je što ima „čiste“ papire. Istekao mu je ugovor sa Kairatom, za koji je ove sezone dao 27 golova na 36 utakmica.

A Partizan i igrači bez obeštećenja - to je dobitna kombinacija.

(FOTO: Action images, Star sport, MN Press)


tagovi

Antonio RukavinaFK PartizanRadosav PetrovićSaša ZdjelarSrbijaSuperligaŽarko MarkovićŽerar Gou

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara