"Nenad Milijaš slavi gol"
"Nenad Milijaš slavi gol"

Penal spasio očajnu Zvezdu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.05.13. | 20:54

Nesmotrena reakcija Golubovića urušila sav trud OFK Beograda. Koliko su crveno-beli bili loši najbolje svedoči činjenica da je Boban Bajković bio najbolji na terenu

 

Nenad Milijaš slavi golRikardo Sa Pinto nastavio je trijumfalan niz na klupi Crvene zvezde, ali se potvrdilo da Portugalac nije bez razloga bio zabrinut pred meč sa OFK Beogradom. Jer, iako u kombinovanom sastavu, gosti sa Karaburme večeras su očitali lekciju favorizovanom rivalu, pa crveno-beli mogu samo da zahvale nebu što su osvojili tri boda, pa i što su izbegli poraz. Na kraju, minimalnih 1:0 (0:0) za Zvezdu i to samo zahvaljujući trenutku nepažnje Petra Golubovića i odluci Aleksandra Vasića da svira penal o kojem će se sigurno pričati u narednim danima.

Izabrane vesti

Naime, Golubovića je na greh navukao lukavi Filip Kasalica, koji se dobro zagradio, sačekao da nesmotreni defanzivac OFK-a naivno uđe u kontakt i momentalno pao na zemlju. Sudija Vasić je pokazao na belu tačku bez kojeg Zvezda teško da bi postigla gol.

Ovako, učinio je to specijalista za prekide Nenad Milijaš, koji je tako sačuvao Zvezdu u šampionskoj trci, jer su crveno-beli ponovo prišli večitim rivalima iz Partizana na dva boda zaostatka.

Ali, čovek meča nije bio strelac jedinog gola, već čovek koji se postarao da ih ne bude više – golman Zvezde Boban Bajković, koji je pre samo nedelju dana žestoko kritikovan zbog kardinalne greške u pobedi protiv Jagodine. Večeras je briljirao.

Gosti su mu dali i priliku da su istakne, jer su u napadu bilo daleko konkretniji od danas očajne Zvezde. I pre svega dezorijentisanog rekonvalescenta Aleksandra Pantića, koji je lutao po desnom boku.

Međutim, Bajković je redom hvatao lopte Aleksandru Čavriću, Igoru Ivanoviću, Goluboviću, Marku Pavlovskom... Bio je nepogrešiv.

Na drugoj strani terena, potpuno nepovezana igra crveno-belih, pa su Kasalica, Luka Milunović i Abiola Dauda (u drugom poluvremenu bio oči u oči sa Milanom Lukačem, ali je golman OFK-a skinuo zicer neraspoloženog Nigerijca) bili potpuno odsečeni. Ovaj prvi je, ipak, pokazao koliko je "namazan" i praktično doneo Zvezdi gol.

Nezaslužen, po svemu viđenom.

Ipak, poklonu se u zube ne gleda, pogotovo kada vas ostavi u igri za šampionskim trofejom. O kojem će se odlučivati već naredne nedelje u 144. večitom derbiju sa Partizanom. Tada će crveno-beli morati da pruže znatno više ako misle da pobede.

Danas je malo nedostajalo da crveno-belih prirede jedno izrazito neprijatno iskustvo svojim pristalicama. Kojih je, prema zvaničnom podatku, bilo 28.134 što je rekord ovog proleća u Superligi.

CRVENA ZVEZDA – OFK BEOGRAD 1:0 (0:0)
/Milijaš 67pen/

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca: 28.134
Sudija: Aleksandar Vasić;

Crvena zvezda: Bajković, Pantić, Mikić, Spajić, Petković, Garido (od 56’ Lazović), Milijaš, Kasalica, Milunović (od 70’ Savićević), Kadu (od 82’ Mijailović), Dauda;

OFK Beograd: Lukač, Petković (od 27’ Adžić), Golubović, Punoševac, Vasiljević, Zdjelar, Ješić (od 72’ Batioha), Pavlovski, Čavrić, Škrbić (od 56’ Tufegdžić), Ivanović.

SUPERLIGA – 27. kolo:

Radnički 1923 - Partizan 0:1 (0:0)
/Ilić 68/

BSK – Hajduk 0:3 (0:0)
/Sekulić 48, Veselinović 53, Adamović 62/

Spartak – Donji Srem 1:1 (1:0)
/Despotović 12pen – Damnjanović 84pen/

Smederevo – Jagodina 2:1 (1:0)
/Milosavljević 3, 65 – Stojanović 55pen/

Radnički Niš – Sloboda 0:1 (0:1)
/Krstić 8/

Rad – Javor 2:2 (0:1)
/Milošević 62, Đurđević 90+3 - Onjilo 39, Josović 89/

Crvena zvezda – OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Milijaš 67pen/

Nedelja:
17.00: Novi Pazar - Vojvodina

(FOTO: mozzartsport.com)


tagovi

Aleksandar VasićFK Crvena zvezdaFilip KasalicaNenad MilijašOFK BeogradPetar GolubovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara