Penja stigao u Napulj - Betisova najskuplja prodaja i treće najskuplje pojačanje u Napolijevoj istoriji

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.06.18. | 11:06

Plata 2.500.000 evra, ugovor na pet godina

Žoržinjo je Mančester Sitijev, u to nema nikave sumnje, a Napoli je već potrošio polovinu novca dobijenog od prodaje brazilskog veziste. Pre dva dana svi italijanski mediji javili su kako je De Laurentis pristao na treću Gvardiolinu ponudu koja je glasila 53.000.000 evra plus bonusi (procenjuje se da će celokupna suma ići do 60.000.000), a danas već imaju slike Žoržinjove zamene koja je pristigla u Napulj. 

Radi se o 22-godišnjem Špancu Fabijanu Ruiz Penji, jednom od najboljih igrača Betisa u protekloj sezoni i bivšem mladom reprezentativcu Španije.  
"U toku današnjeg dana završićemo transfer Ruiza u Napoli", izjavio je trener kluba iz Sevilje Kike Setjen. "Mi smo želeli da Fabijan ostane, ali to je toliki novac... Sa njim možemo značajno da popravimo našu infrastrukturu, da bolje platimo trenere u podmlatku. Jednostavo, da unapredimo funkcionisanje našeg kluba"

Izabrane vesti

Betis je zimus uradio sjajnu stvar kada je ubedio igrača da potpiše novi ugovor u kom je stajalo da se otkupna klauzula podiže sa 12.000.000 evra na 30.000.000. Tako je Napoli morao da iskešira ozbiljnu sumu kako bi došao do ovog momka za kog su prethodnih meseci interesovanje pokazivali Real, Barsa, Atletiko, pa čak i Arsenal i Liverpul.  

Lične uslove sa Napolijem Penja je dogovorio još ranije i oni glase ovako: U narednih pet godina Italijani će po sezoni uplaćivati na račun novog pojačanja 2.500.000 evra, plus bonusi u zavisnosti od rezultata i ličnog učinka.

Kako javljanu brojni lokalni mediji Ruiz Penja bi do kraja dana trebalo da prođe lekarske preglede i stavi paraf na ugovor sa Napolitancima. Još se navodi kako je naredni cilj Adrijen Rabio iz Pari Sen Žermena, kao izrazita želja novog trenera Karla Ančelotija.  

Inače, Fabijan Ruiz Penja je najskuplja prodaja u istoriji Betisa. Dosadašnji rekorder bio je Hoakin koji je 2007. sa Benito Viljamarina prešao u Valensiju za 25.000.000 evra. Kada je u pitanju Napoli, radi se o trećem najskupljem pojačanju. Više novca De Laurentis je izdvojio samo za Iguaina (39.000.000) i Milika (32.000.000).  


tagovi

Fabijan Ruiz Penja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara