""
""

Pep: Aguero, jesi legenda, ali mora da igra i Gabrijel Žezus!

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.12.17. | 19:23

„Svima želim srećan Božić“, zadovoljan je trener Sitija

Sedma sezona na Etihadu. Svaka ukrašena sa najmanje 17 golova u svim takmičenjima. Ispod tog standarda ne spušta se Serhio Kun Aguero, navijači ga obožavaju, ali dolaskom Pepa Gvardiole sva je prilika da Argentinac gubi tle pod nogama i da njegov ostanak u Mančester Sitiju nije siguran.

Čak ni kad trese mreže.

Izabrane vesti

A danas, protiv Bornmuta, dvaput je pogodio cilj - oba glavom - i postao prvi fudbaler Grđana koji je 100 puta pogađao na Etihadu, računajući sva takmičenja. Dovoljno za čestitke trenera. Ne i za zacementirao mesto u prvih 11.

Sve to u danu kad se na Ostrvu opet pokrenulo pitanje Aguerovog statusa. Razumljivo, posle vesti da je Pep maltene dogoviro transfer Aleksisa Sančeza za naredno leto i u tom slučaju svima je jasno ko će biti u prednosti.
Nije važan odnos igrača sa mnom, nego njihov uzajaman. Aguero je legenda kluba, o njemu sve govore brojke, poštujem sve što je uradio za Siti i on će sam odlučiti šta je najbolje za njegovu karijeru. Teško je napadačima kad nemaju prostora, a Kun je danas odigrao fantastično. Ne samo zato što je dao dva gola, nego što je za treći asistirao“, objasnio je Gvardiola.

Posle reda pohvala evo i malo konkretnijeg stava katalonskog stručnjaka iz kojeg se može zaključiti da baš i ne vidi 29-godišnjeg špica kao prvu opciju u narednom periodu. Iako ovome ugovor ističe tek u junu 2020.
Razumem da su igrači nezadovoljni kad ne igraju. Trudim da se stvorim najbolji mogući odnos sa fudbalerima koje treniram. Potpunmo razumem ukoliko su zbog nečega uznemireni. Smatram, ipak, da i Gabrijel Žezus zaslužuje da igra. I Bernardo Silva zaslužuje da igra. Mangala, takođe. Moj zadatak je da radim najvolje za ekipu, za klub“, dodao je Pep.

Njegov tim je protiv Bonmuta zabeležio 17. uzastopnu prvenstvu pobedu i postao prvi tim još od Liverpula 1982. koji je u kalendarskoj godini dao 100 ili više golova.
Ovi današnji su bili pre-le-pi. Želim svima srećan Božić! Uživajmo“, zaključio je trener Mančester Sitija.

Baš ima dobar razlog.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaKun AgueroMančester SitiPep GvardiolaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara