""
""

Pilepić poslao Cedevitu u Evroligu i na crtu Zvezdi u borbi za šampionski prsten na Jadranu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.04.15. | 20:23

Finiš večerašnje utakmice bio je sličan onom koji je Budućnost odigrala pre mesec dana protiv Partizana, ali je ovaj put podgoričika ekipa izgubila iako uzbuđenja i tenzije ni sada nije nedostajalo

Košarkaši Cedevite sledeće godine igraće u Evroligi, pošto su pobedom protiv Budućnosti u Podgorici sa 70:66 (15:14, 24:19, 14:17, 17:16) izborili plasman u finale Jadranske lige gde ih čeka najbolji tim regularnog dela, Crvena Zvezda.

Izabrane vesti

Cedevita je napravila veliki preokret u polufinalu, jer je gubila sa 2:0 posle dva uvodna poraza na mečevima u Podgorici. Prva utakmica finalne serije protiv Zvezde igra se već u subotu u beogradskom Pioniru. I ova serija igraće se na tri pobede.

Finiš večerašnje utakmice bio je sličan onom koji je Budućnost odigrala pre mesec dana protiv Partizana, ali je ovaj put izgubila iako uzbuđenja i tenzije ni sada nije nedostajalo.

Džej Ar Rejnolds i Darko Planinić ubacili su po 13 poena za Cedevitu, najbolji kod gostiju bio je Miro Bilan sa 16 poena, Luka Babić dodao je 12.

Pitanje pobednika na kraju je rešio Fran Pilepić sedam sekundi pre kraja kada je pogodio oba slobodna bacanja za konačan rezultat.

Cedevita je vodila tokom većeg dela utakmice, ali su i njenim igračima u finišu počele da drhte ruke, a Podgoričani su preko Subotića i Rejnoldsa uspeli da uvedu meč u neizvesnu završnicu, ali ne i da se dokopaju konačnog trijumfa.

Iako je jedan od glavnih aduta Budućnost u ovoj utakmici, pa i celoj seriji bio domaći teren, ekipa iz Zagreba prilično je hrabro ušla u duel i nije je poremetio pritisak sa tribina.

Odlično je igrao centar Miro Bilan, za kojeg igrači Budućnosti nikako nisu uspevali da pronađu pravo rešenje. Gosti su dobro šutirali u prvom poluvremenu, a na drugoj strani igru domaćina držao je Džer Ar Rejnolds.

Cedevita je u završnici prvog poluvremena uspela u potpunosti da iskontroliše skok u oba smera i uz pristojan procenat šuta dođe do osetne prednosti koja je išla do osam poena.

(FOTO: ABA/Budućnost)


tagovi

Jadranska ligaHrvatskaFran PilepićCrna GoraBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara