""
""

Pišeš homofobične tvitove 2012 godine, danas te sačeka - drakonska kazna! Premijer liga nema milosti

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.16. | 09:59

Nema veze što si nekada igrao za amaterski klub, u engleskom klupskom fudbalu sve jednom dođe na naplatu

Ulazak društvenih mreža u sve pore života zauvek je promenio svet kakav smo dugo poznavali, a samim tim i percepciju kojom se mnogi vode. Bez obzira šta napišete i kada, vaša objava zauvek će ostati sačuvana u nekoj arhivi i strpljivo će čekati trenutak da vas zaskoči iznenada i podseti na neke ranije grehe. 

Izabrane vesti

Slučaj napadača Barnlija Andrea Greja uzdrmao je strasti u ostrvskom fudbalu, pošto je zbog ranijih objava na društvenim mrežama danas dočekao da zaradi suspenziju zbog koje će pauzirati čak četiri utakmice! Pitate se o čemu se zapravo radi? Evo, objasnićemo. 

Pre ravno četiri godine Grej je nastupao za amaterski klub u Engleskoj, Hikli junajted. Verovatno ni sam Grej nije mogao da zna da li će i koliko napredovati u karijeri, a čini se da tada 21-godišnji napadač nije preterano ni razmišljao o tome šta objavljuje na društvene mreže i kako bi to moglo da utiče na njega u budućnosti. 

E, pa zbog homofobičnih tvitova iz 2012. godine Grej će morati da propusti mečeve protiv Votforda, Arsenala, Sautemptona i Evertona. Pored toga, Grej je od strane Fudbalske asocijacije Engleske kažnjen i sa 30.000 evra (njegova jedna nedeljna plata), a dobio je poslednju opomenu pred znatno drastičnije mere koje bi bile preduzete protiv njega u slučaju da se ovakvo ponašanje ponovi. 

Kada pročitate šta je sve pisao svojevremeno o pripadnicima LGBT populacije biće vam jasno zašto je dobio ovakvu kaznu. Premijer liga, ali ni moderno društvo – nemaju milosti. Uprkos tome što se Grej kasnije izvinjavao i govorio kako je tada bio mlad i neiskusan.
"Da li je to samo moje mišljenje, ili je pripadnika gej populacije sve više na ulicama", pitao se Grej, uz heštagove „umrite“, „izgorite“ i „muka mi je od vas“.
"Dame, prestanite da oblačite vaše sinove kao žene sa visokim potpeticama i da ih šminkate", bila je jedna od poruka, a nije se libio ni da ostavlja seksističke komentare, posebno na račun tamnoputih devojaka.
"Crne devojke sa crvenim karminom su kao prepečen tost sa džemom", bio je jedan od komentara, a bilo je i stvari poput:
"Britanska atletičarka Džesika Enis je jedna slatka mala ku..a".

Dobro zapamtite - pazite šta pišete, posebno ako je u pitanju nešto što je vama na neki način blisko. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaEvropaEngleskaBarnliAndre Grej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara