"Krauč slavi poslednji gol za Englesku, protiv Francuske 2010."
"Krauč slavi poslednji gol za Englesku, protiv Francuske 2010."

Piter Krauč bi da se vrati u reprezentaciju: Mogu da služim Engleskoj, šteta što me Hodžson ne zove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.02.15. | 16:42

„Siguran sam da ima svoje razloge“, kaže visoki napadač Stouka koji je za Gordi Albion dao 22 gola na 42 utakmice

Krauč slavi poslednji gol za Englesku, protiv Francuske 2010.Uz neprikosnovenog kapitena Vejna Runija, budućnost je u Danijelu Staridžu, Rahimu Sterlingu i Daniju Velbeku. Čak ni 33-godišnji Riki Lambert nema prevelike šanse da odigra koji minut, pa u takvoj konkurenciji šanse da se u reprezentaciju Engleske vrati veteran Piter Krauč (34) svedene su samo u domen teorije.

Doduše, napadač Stouka priznaje da ima ambiciju i motiv da posle više od četiri godine obuče dres Tri lava, mada mu je jasno da mu ne bi pomoglo ni kad bi za duplo popravio ovogodišnji učinak u Premijer ligi, od četiri gola na 21 utakmici.
Laska kad ljudi pominju moje ime pred svaku objavu reprezentativnog spiska, ali shvatio sam da verovatno nikad više neću igrati za svoju državu. Imao sam dobar učinak u nacionalnom dresu, dao sam 22 gola na 42 utakmice i bez obzira što su prošle četiri godine otkako sam odigrao poslednji meč za Englesku, smatram da sam sposoban da joj služim. Činjenica je, ipak, da selektor Roj Hodžson jednostavno nije zainteresovan da me zove pod zastavu“, tugaljivo će Krauč, koji je poslednji put za Englesku igrao u novembru 2010. kad je u porazu od Francuske (1:2) postigao gol.

Izabrane vesti

Činjenica da su se iz reprezentacije posle debakla na Mundijalu u Brazilu povukli iskusni Frenk Lampard i Stiven Džerard, te da sa mladim snagama Engleska juriša ka Evropskom prvenstvu u Francuskoj (lider Grupe E sa maksimalnim učinkom posle četiri kola), sugeriše da je takvo opredeljenje dobilo očekivani efekat.
S moje tačke gledišta šteta je što više neću igrati za reprezentaciju, međutim, jasno se vidi da me nema u Hodžsonovim planovima. Siguran sam da selektor ima razloge što me ne zove, stavio je akcenat na podmlađivanje ekipe i razumljivo je da daje šansu mlađim igračima. Doduše, voleo bih da i mene uključi u tim, jer je igranje za državu posebna čast. Mada, to se više neće desiti“, kaže bivši napadač Totenhema, KPR-a, Portsmuta, Liverpula, Noriča, Aston Vile, Sautemptona, koji „troši“ četvrtu premijerligašku sezonu u Stoku.

(FOTO: Action images)


tagovi

StoukRoj Hodžsonreprezentativni fudbalreprezentacija EngleskePremijer ligaPiter Kraučmeđunarodni fudbalEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara