""
""

PLEJ-AUT: Rad preživeo, Pazar ispao! Metalac ili Borac?

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.05.17. | 18:44

Ožegović izbacio Pazarce iz lige, Milanovčani će se uzdati u poštenje Radnika

Kolo pre kraja, završeno je „pola posla“ u plej-autu Superlige. U današnjim mečevima pretposlednjeg kola, superligaški status je izgubio Novi Pazar, opstanak su obezbedili Bačka i Rad. U poslednjoj rundi će se tražiti još jedan putnik za niži rang: Borac ili Metalac?

Izabrane vesti

Iz Superlige je ispao Novi Pazar kao poslednjeplasirani tim. Pazarci su danas na svom terenu prertpeli katastrofu protiv Čuakričkog. Brđani su slavili sa ubedljivih 5:0, a junak trijumfa je bio Ognjen Ožegović koji je upisao het-trik. Po jedan gol su dodali preporođeni Nemanja Radonjić i Asmir Kajević.

Bačka je minimalnom pobedom nad Radnikom rešila brige oko opstanka. Rad je istim rezultatom u daleko zanimljivijem duelu savladao direktnog rivala Metalac i sačuvao mesto u eliti. Slamku spasa je izvukao Borac koji je takođe minimalnom pobedom osvojio zlata vredne bodove protiv Spartaka. Strelac odlučujućeg gola je bio Miroljub Kostić u 22. minutu, a priliku da ranije reši pitanje pobednika je propustio Stefan Mihajlović koji je sredinom drugog poluvremena promašio penal. Čačanima je posao olakšao gostujući prvotimac Mile Savković koji je u 53. minutu zaradio crveni karton.

Sada Borac ima tri boda više od komšija iz Gornjeg Milanovca uoči poslednjeg kola koje će dati odgovor na pitanje koji od ta dva kluba se uz Novi Pazar seli u Prvu ligu Srbije.

Borac u poslednjem kolu gostuje Radniku, dok Metalac dočekuje Novi Pazar. Čačanima je dovoljan i bod u Surdulici. Milanovačnima igra samo pobeda protiv Pazaraca i nada da će Radnik savladati Zebre. Jer, ako komšijski klubovi završe sa itim brojem bodova, Metalac je u prednosti zbog većeg broja bodova osvojenih u ligaškom delu sezone. Sve drugi ishodi, u ligi ostavljaju Borac, a Metalac šalju u PLS. 

SUPERLIGA SRBIJE, 36. kolo, plej-aut

Bačka - Radnik 1:0 (1:0)

Borac - Spartak 1:0 (1:0)
/Kostić 22/

Novi Pazar - Čukarički 0:5 (0:2)
/Ožegović 23, 52, 72, Radonjić 45, Kajević 59/

Rad - Metalac 1:0 (1:0)


tagovi

Bačka PalankaBorac ČačakČukaričkiMetalacNemanja RadonjićNovi PazarOgnjen OžegovićRadRadnikSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara