""
""

PLS: Sve se zna! Radnik, Metalac i Javor samo treba da odluče o plasmanu na prva tri mesta, ispali Mačva i Jedinstvo

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.15. | 19:01

Tri kola pre kraja Prve lige Srbije mnogo toga je rešeno

Tri kola pre kraja takmičenja u Prvoj ligi Srbije situacija u vrhu tabele je poprilično jasna! Nakon 27. runde više nema dileme - ako je uopšte ikada i bilo - koja će tri kluba zauzeti prve tri pozicije.  

Bačka iz Bačke Palanke poražena u Inđiji rezultatom 0:2, tako da će u najboljoj varijanti ostati na minus sedam u odnosu na Javor, što je razlika koju je, priznaćete, u poslednja tri kola gotovo nemoguće stići. Ono što je svakako obradovalo Metalac i Javor (ova dva tima od 19.00 igraju derbi kola) jeste rezultat sa stadiona kraj Bežanijske crkve, gde je domaći tim odoleo lideru iz Surdulice (0:0) i potvrdio da je jedan od najnezgodnijih domaćina u čitavoj ligi. 

Izabrane vesti

Ovaj rezultat praktično znači da će tim iz Gornjeg Milanovca, ukoliko večeras savlada Javor, imati sve u svojim rukama u poslednja tri kola, jer će ga tri trijumfa učini prvakom. Metalac će ako dobije ekipu iz Ivanjice prići Radniku na minus dva, a sa aktuelnim liderom sastaje se u poslednjoj rundi. Ali manje je važno ko će biti prvi a ko drugi. najvažnije je izbeći treću poziciju, jer ona vodi u baraž sa 14-plasiranim klubom iz Superlige. Jasno je da će ekipa koja dobije večerašnji derbi biti mnogo bliža izbegavanju tog trećeg mesta. 

Dve stvari su definitivne kada je donji deo tabele u pitanju. Mačva i Jedinstvo putevi izgubili su i teoretske šanse za opstanak današnjim porazima, a kraljevačka Sloga i pored trijumfa nad Proleterom ima samo minimalne šanse da zadrži prvoligaški status. Veliki posao pobedama u 27. kolu napravili su BSK, Moravac, Sloboda i Kolubara. Upravo među ovim klubovima (plus Bežanija) treba tražiti četvrtog putnika u niži rang...

PRVA LIGA SRBIJE - 27. KOLO

Subota:
Bežanija - Radnik 0:0
BSK - Sloga PM 3:2 (1:1)
Kolubara - Mačva 1:0 (0:0)
Sloga Kraljevo - Proleter 3:2 (2:2)
Sloboda - Sinđelić 1:0 (1:0)
Moravac - Jedinstvo 2:1 (1:0)
Inđija - Bačka 2:0 (0:0)

19.00: Metalac - Javor

TABELA: Radnik 57, Metalac 52, Javor 51, Bačka 44, Inđija 43, Proleter 39, Sloga PM 38, BSK 35, Kolubara 35, Moravac 32, Sinđelić 31, Sloboda 31, Bežanija 31, Sloga 26, Jedinstvo 23, Mačva 22. 


tagovi

Srbijasloboda užiceSinđelić NišRadnikPrva liga SrbijePLSMetalacJavorInđijaBSK BorčaBežanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara