Pobediš neprijatelja i uzmeš titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.04.18. | 10:25

Rendžersi se grčevito bore za drugo mesto s obzirom na to da je Seltik zaista neprikosnoven poslednjih godina severno od Hadrijanovog zida

Oni vole da se mrze. Na svetu verovatno ne postoji, uz dužno poštovanje svim ostalim velikim klubovima i gradskim derbijima, veći rivalitet od onog koji donosti škotski, odnosno glazgovski Old Firm. Koren mržnje i rivaliteta počiva na verskoj različitosti, odnosno na liniji protestanti – katolici, a ovo će u nedelju biti 313. prvenstveni okršaj Seltika i Rendžersa.

Da sve bude lepše i slađe po navijače Kelta, njihovoj ekipi eventualna pobeda nad najveći, rivalom donosi i odbranu titule prvaka Škotske. Uoči ove runde postojala je mogućnost da i remi bude dovoljan, ali pošto je Aberdin slavio protiv Hartsa (2:0), samo trijumf donosi pehar Seltiku.

Izabrane vesti

S druge strane, Rendžersi se grčevito bore za drugo mesto s obzirom na to da je Seltik zaista neprikosnoven poslednjih godina severno od Hadrijanovog zida. A otkako su se Rendžersi vratili u Premijer ligu, Seltik ih je bukvalno tukao gde god je stigao i to prilično ubedljivo. Osam pobeda i dva remija u različitim domaćim takmičenjima prilično plastično svedoči o trenutnom odnosu snaga. U poslednjem okršaju, u škotskom FA kupu pre samo devet dana, Seltik je bio ubedljiv i trijumfovao sa 4:0. A poslednji put Rendžersi su na stadionu najvećeg rivala slavili sada već davne 2010. godine. Ali to je bilo pre silnih finansijskih problema i izbacivanja u četvrti rang takmičenja.

Nema sumnje da će obe ekipe biti motivisane i za ovaj duel, čak peti u sezoni zahvaljujući i specifičnom sistemu takmičenja u Škotskoj. Takođe, Kelti će verovatno želeti da se pred svojim navijačima iskupe za poraz od Hibernijana u prošlom kolu, a Rendžersi su u prethodna dva prvenstvena kola zabeležili maksimalan učinak.

ŠKOTSKA 1 (PLEJ-OF), 35. KOLO:

Petak

Aberdin - Harts 2:0 (2:0)

Subota

Hibernijan - Kilmarnok 5:3 (1:1)

Nedelja

13.00: (1,53) Seltik (3,90) Rendžers (5,90)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Action Images


tagovi

SeltikGlasgov RendžersŠkotska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara