""
""

Počela “Operacija Vidal”: Junajted nudi 44, Juve traži 60 miliona koje bio uložio u šoping

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.07.14. | 17:27

Sve je izvesnije da će se Čileanac preseliti na Old Traford, Stara dama bi konačno uspela da realizuje transfer Guarina i plati Veronin tandem Iturbe - Romulo

Mančester Junajted nije uspeo u pokušajima da dovede Tonija Krosa ili Anhela Di Mariju, tako da su sada sve snage usmerene na kupovinu Artura Vidala. Tek što je završio selektorsku misiju u Holandiji, Luj van Gal je počeo da u novom klubu vuče poteze u prelaznom roku. Čak je odbio i klupski predlog da uzme dve nedelje odmora i već danas je doputovao u Mančester i preuzeo komandnu palicu u Junajtedu.

Izabrane vesti

Dovođenje Vidala će biti prva operaciju kojom će rukovoditi holandski stručnjak. Ono čega su se Juventusovi navijači pribojavali, sada postaje surova realnost. Klub ostaje bez jednog od dva najbolja igrača. Uprkos činjenici da je finansijski najstabilniji klub na Apeninima, Juventus još nije dovoljno moćan da zadrži sve svoje zvezde. Bilo je samo pitanje koga će morati da se odreknu: Pogbe ili Vidala? Izbor je pao na Čileanca… Naravno, Juve će to debelo naplatiti.

Čak je i Vidal danas priznao da bi voleo da pređe u Mančester Junajted. Crvenim đavolima je neophodno mega pojačanje u veznom redu, pošto su u poslednje dve godine izvisili u pokašjima sa Alkantarom, Fabregasom, Di Marijom i Krosom. Felaini se ispostavio kao promašaj, Španci Mata i Erera ipak nisu točkić koji pokreće ceo tim i koji igraju podjednako dobro u oba pravca kao što je to slučaj sa Vidalom.

Prva ponuda Junajteda glasi 44 miliona evra. Juve traži 60 miliona. Ipak, to je samo početno opipavanje pulsa u pregovorima i strategija kako da se uštedi ili zaradi koji milion. Istina je verovatno negde na sredini, što znači da bi Junajted i Juve mogli da se nađu na nekih 50 do 55 miliona evra.

Stara dama bi tako zaradila novac preko potreban za prelazni rok. Sa Moratom i Evrom su već završili posao i čeka se na njihove zvanične promocije. Međutim, prodaja Vidala je bila neophodna da se odblokira dovođenje Huana Iturbea. Juve ima pristanak igrača, ima i načelan dogovor sa Veronom. Ali, tek kada uplati 25 miliona. S obzirom da Milan i Atletiko vrebaju šansu, Juve ne sme da gubi vreme. Od prodaje Vidala bi obezbedili i novac za Iturbeovog saigrača Romula koja pokriva pozicije u veznom redu i na desnom boku. On košta osam miliona evra, odbio je Galatasaraj, a ima i poziv iz Milana.

Takođe, stvorili bi se i uslovi da šampion Italije konačno završi posao oko Fredija Guarina. Inter je spreman da prekine tu dramu u zamenu za 15 miliona evra. Juve će sigurno pokušati da spusti u tu cenum, jer pominje Paulinja kao plan B.

U Torinu se čeka zadovoljavajuća ponuda sa Ostrva i sve je spremno za šoping.

(FOTO: Action images)


tagovi

Veronatransferi2014Serija ARomuloPremijer ligaJuventusItalijaHuan Manuel IturbeEvropaEngleskaArturo Vidal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara