Počeo remont Arsenala: Stiže i drugi štoper iz Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.05.18. | 12:53

Stigla potvrda, Tobdžije pobedile Bajern u trci za jednog od najperspektivnijih štopera Nemačke

Vengerova era u Arsenalu se bliži kraju. Suštinski, sinoć se okončala neuspehom i ostaje još da se odigraju dva meča u Premijer ligu pre nego što Arsen digne sidro iz kluba u kojem je 22 godine. Dok se čeka njegov naslednik, klupski operativci već vuku prve poteze u novom ciklusu. Ljudi koji su tokom sezone došli da vode transfer politiku umesto Vengera su krenuli u svoj prvi prelazni rok.

Direktor fudbalskih operacija Raul Sanjlehi i šef sakuting službe Sven Mislintat već uveliko rade na dovođenju pojačanje. Nekadašnji operativac Barselone i bivši lovac na talente Borusije Dortmund već prave prve korake. A remont ekipe će početi od odbrane koja je rak-rana Tobdžija ove i prethodnih sezona.

Izabrane vesti

Prema sazanjima ostrvskih medija, Arsenal je već na pragu novog štoperskog tandema. Dogovorili su transfer Sokratisa Papastatopulosa iz Borusije Dortmund za 20.000.000 evra, a sada stižu vesti da je na pragu potpisa i supertalentovani Turičin Čaglar Sojundžu iz Frajburga.

Momak ima 21 godinu i već dve sezone nosi dres Frajburga u koji je došao iz drugoligaša Altinordua, kluba koji je lansirao i Džengiza Undera. Reč je o jednom od najtalentovanijih štopera Evrope...
„Čaglar Sojundžu je dogovorio transfer u Arsenal. Oni su zahtevali neke informacije o njemu iz vremena kada je igrao kod nas i dali smo im. Nama pripada i procenat od transfera u Arsenal. Bajern Minhn ga takođe želi, ali on je spakovan za Arsenal“, rekao je predsednik Alinordua, Mehmet Ozkan.

Sojundžu se ranije dovodio i u vezu sa Mančester Junajtedom, ali očigledno da je Mislintat odigrao ključnu ulogu u skautingu njemu dobro poznatog nemačkog tržišta. Podsetimo da je Mislintat već bio ključni faktor u dovođenjim svojih bivših pulena iz Dortmunda, Obamejana i Mhitarjana, da je dogovorio i dolazak Papastatopulosa, a izgleda i Sojundžua.

Cena mladog Turčina iznosi oko 30.000.000 evra, a Arsenal bi mogao da kupovinu finansira od prodaje Škodrana Mustafija koji je među prvima na listi za odstrel kada Venger ode.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Čaglar Sojundžu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara