"Firmino je pogodio za 2:0"
"Firmino je pogodio za 2:0"

Počeo život posle Nejmara: A bez njega Brazil odavno nije bio ovako ubedljiv (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.06.15. | 08:37

Selekcija Karlosa Dunge savladala Venecuelu i obezbedila plasman u četvrtfinale Kopa Amerika, gde ćemo gledati veliki derbi Argentina - Kolumbija

Firmino je pogodio za 2:0Može Brazil i bez Nejmara! Ne samo da može, nego je jednako efikasan kao kad je as Barselone u timu. Selekao je u završnoj utakmici grupne faze 44. izdanja Kopa Amerika nadigrao Venecuelu i pobedom od 2:1 osigurao plasman u četvrtfinale, gde će mu rival biti Paragvaj.

U utakmici u kojoj je kapitenska traka bila obavijena oko ruke štopera Mirande, njegov partner iz odbrane i bivši vođa tima Tijago Silva je doveo favorita do prednosti već u devetom minutu, posle kornera Robinja.
Ovo je gol za Nejmara, mnogo nam nedostaje, ali Brazil ima kvalitetne igrače da i bez njega daleko dogura“, rekao je štoper Pari Sen Žermena posle meča.

Izabrane vesti

Drugi gol na utakmici igranoj u Santijagu postigao je Roberto Firmino. Napadač Hofenhajma sačekao je u 51. minutu centaršut izuzetno raspoloženog Vilijana (koji je sinoć spremio čak pet zicera saigračima) i u devetom meču koliko je odigrao za Brazil već četvrti put zataresao mrežu, opravdavši Dungino poverenje. Dovoljno za još jedan aplauz suspendovanog Nejmara koji je meč pratio sa tribina.
„Izostanak Nejmara je gubitak za bilo koji tim na svetu, ali mi smo najbolju utakmicu na turniru odigrali bez njega. Od danas naša koncentracija je usmerena samo na Paragvaj“, rekao je Dunga koji je od 13 utakmica na koliko je vodio reprezentaciju slavio već 12. pobedu.

Nju nije uspeo da ugrozi ni pogodak Nikolasa Fedora, šest minuta pre kraja, kad je napadač Rajo Valjekana iskoristio činjenicu da mu se posle fenomenalnog slobodnog udarca Huana Aranga i intervencije golmana Džefersona lopta odbila pravo na glavu.

PAROVI I SATNICA ČETVRTFINALA KOPA AMERIKA

Čile - Urugvaj, četvrtak 01.30

Bolivija - Peru, petak 01.30

Argentina - Kolumbija , subota 01.30

Brazil - Paragvaj, subota 23.30

(FOTO: Action images)


tagovi

VenecuelaTijago SilvaRoberto Firminoreprezentativni fudbalreprezentacija VenecueleReprezentacija BrazilaNejmarmeđunarodni fudbalkopa amerika2015Kopa AmerikaKarlos DungaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara