""
""

Počinju dani odluke u Evroligi! Zvezda na radnom sastanku u Barseloni, da li će se klubovi usaglasiti?

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.16. | 13:33

Teme razgovora - izmene formata Evrolige i Evrokupa

Pakleni rat na relaciji ULEB - FIBA malo je utihnuo, ali ni jedna, ni druga strana ne odustaju od svojih načela i ideja - da se zadrži, odnosno preuzme primat u evropskoj klupskoj košarci! 

Izabrane vesti

A posle kraćeg predaha u Barseloni je za utorak zakazan prvi u nizu radnih sastanaka, koji bi mogli da odluče kojim će putem krenuti takmičenja koja su poslednjih godina postala sve profitabilnija. Tim povodom direktor Crvena zvezde Davor Ristović otišao je u katalonski grad kao predstavnik srpskog i jadranskog šampiona, na sastanak na kojem će prisustvovati ostali evroligaški klubovi, ali i čelnici tog takmičenja. Teme razgovora - izmene formata Evrolige i Evrokupa...

Kako se može čuti, pred emisarima najboljih evropskih klubova su dugi pregovori i razgovori, zbog čega je domaćin skupa Đordi Bertomeu savetovao gostima da ne rezervišu povratne karte za utorak uveče. Kako je početak sastanka planira za utorak popodne, jasno je da će razgovori potrajati možda i do kasno u noć.

Sastanak će za cilj imati da usaglasi stavove klubova vlasnika "A" licence, ali i ostalih učesnika u ovom takmičenju, ujedno i da se čuju dodatni predlozi oko najavljenog restruktuiranja i izmene formata elitinog evropskog klupskog takmičenja, ali i Evrokupa, čija budućnost je trenutno neizvesna zbog namera FIBA da ULEB-u "pokupi" klubove na koje je računala u drugorazrednom takmičenju. 

Podsetimo, novi format Evrolige trebalo bi da počne od takmičarske sezone 2016/17, a predviđa učešće 11 klubova sa potpisanom ugovorom na 10 godina, pobednika ovosezonskog Evrokupa, i četiri kluba čiji način ulaska u novo takmičenje još nije definisan.

(FOTO: MN Press)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

EvroligaĐordi BertomeuDavor RistovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara