""
""

Poledica: Zvezdu bi masakrirali da je Jokić na Marakani

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.13. | 21:49

''Tomislav Karadžić je rasporedio svoje ljude na odgovorne pozicije da donose kontradiktorne odluke'', kaže predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije

Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije, izjavio je da je razočaran odlukom Komisije za žalbe Fudbalskog saveza Srbije povodom „slučaja Jokić“, ali da je to samo jedan od primera rada ovog organa koji je, u najblažem slučaju, nelogičan.
''Tema je veoma široka i kompleksna. Mi smo ovde da zaštitimo interese fudbalera, ali moram da primetim da se ovakvi sporovi mnogo brže rešavaju kada je u pitanju Crvena zvezda. Da je o njoj reč, masakrirali bi je. Ne želimo nikome da se udvaramo, posebno ne Zvezdi, protiv koje smo vodili veliki broj sporova, samo iznosimo činjenice. Komisija je donela odluku da je Vojvodina kriva za raskid ugovora Jokića, a kad je klub kriv lako je utvrditi koje bi trebalo da budu posledice. U identičnim sporovima Komisija donosi dijametralno različite odluke, a propise poštuje uglavnom kada je Zvezda u pitanju'', rekao je Poledica za MOZZART Sport.

Poledica dodaje:
''Ljudi koji donose odluke u ovim sporovima nemaju kvalifikacije za to, oni nisu pravnici i advokati... Predsednik komisije Marjan Rnić ne samo da je ekonomista, nego je i funkcioner Fudbalskog saveza Vojvodine. Kako može da donosi odluke o žalbama igrača kada je u direktnom sukobu interesa? Mi trenutno vodimo najveći broj sporova od svih sindikata u Evropi, što dovoljno govori o tome kakva je situacija u domaćem fudbalu''.

Izabrane vesti

Uz napomenu da je 22. novembra poslao Vanji Udovičiću pismo u kojem ga obaveštava o svemu šta se događa, Poledica kaže da odgovor iz kabineta ministra za sport nije dobio.
''Da li to znači da Vladu Srbije ne zanima da se popravi situacija u srpskom fudbalu u kojem je jedan čovek, Tomislav Karadžić rasporedio svoje ljude na odgovorne pozicije da donose kontradiktorne odluke? Kad sam nedavno u Briselu pričao kolegama sa čime se ovde svakodnevno susrećemo i borimo, nisu mogli da veruju. Ističem da je odluka u slučaju Đorđa Jokića protivzakonita i u suprotnosti Pravilniku o statusu igrača. I ona i njeno obrazloženje vređaju inteligenciju svakog pismenog čoveka. Došlo je vreme da država konačno počne da istražuje rad pojedinih komisija FSS, koje misle da su iznad zakona'', kaže Poledica.

Piše: Vedrana Nikolić

(FOTO: Action images)


tagovi

FK Crvena zvezdaĐorđe JokićMirko Poledicasindikat NezavisnostSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara