Poletanović kandidat za gol sezone, Mladenović asistent za odlučujući gol u derbiju Poljske (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.11.18. | 19:58

Lehija je na kraju savladala Jagjeloniju sa 3:2

Jagjelonija se ohrabrena odličnim igrama na gostovanjima nadala da će moći da skoči na prvo mesto, ali Lehije je potrvdila da je u ovom trenutku najbolja ekipa Poljske. U velikom derbiju 16. kola Ekstraklase 3:2 u Gdanjsku u meču u kome su srpski internacionalci i nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde Filip Mladenović i Marko Poletanović igrali ključne role.

Filip Mladenović je naime u 67. minutu bio asistent za pobednički gol Legije, pošto je iz slobodnog udarca odlično centrirao na peterac, a tamo je Mihal Nalepa bio najviši i konačno slomio otpor Jagjelonije, koja se prethodno dva puta vraćala iz nokdauna.

Izabrane vesti

Prvi put baš preko Poletanovića, koji je istakao kandidaturu za gol sezone u Ekstraklasi. Dobio je loptu na više od 25 metara od protivničkog gola i raspalio po lopti tako jako da je mogla da pukne na pola. I ne samo jako, već i precizno. Lopta je očešćala stativu i odbila se u malu mrežu na suprotnoj strani gola.

Narodski rečeno, sela mu je.

Nije bilo dovoljno za pobedu, pa ni bod Jagjelonije, ali Poletanović ne treba da bude posebno utučen. Večeras je prvi put u Poljskoj odigrao celih 90 minuta za Jagjeloniju u ligaškom meču. Polako, ali sigurno izborio se za svoju minutažu. Bila mu je ovo već treća uzastopna utakmica u startnih 11.

Notiraćemo još i da je Mile Savković, koji je letos stigao u Bjalistok iz subotičkog Spartaka u transferu vrednom 250.000 evra i 10 odsto od naredne prodaje, počeo na klupi Jagjelonije, ali je u 74. minutu zamenio Romana Bezjaka, nama poznatog iz vremena kada je igrao u Ludogorecu. Savković se još bori za svoje mesto pod suncem, mada redovno dobija šansu kao rezerva.

Mladenović je od početka sezone neizostavan član startnih 11 Lehije. I hita ka tituli. Već ima jednu iz Belorusije u dresu BATE Borisova, da ne zaboravimo Kup Srbije u dresu Crvene zvezde 2012. godine.


tagovi

Marko PoletanovićMile SavkovićFilip MladenovićJagjelonija BjalistokLehija Gdanjsk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara