"Arbitar pred naletom igrača Rozarija"
"Arbitar pred naletom igrača Rozarija"

Policija spasavala živu glavu sudiji finala Kupa Argentine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.15. | 16:35

Boka slavila u kontoverznom finalu protiv Rozarija (2:0) u Kordobi

Arbitar pred naletom igrača Rozarija

Argentinska policija spasavala je živu glavu sudiji finala Kupau Kordobi između Rosarija i Boke Juniors (0:2) koje je odigrano rano jutros. 

Izabrane vesti

Novi šampion je osvojio i drugi značajan trofej ove sezone, ali je trijumf krajnje kontroverzan zbog čega su fudbaleri Rozarija hteli da linčuju arbitra Dijega Sebaljosa.

U Rozariju smatraju da je glavni arbitar tri puta pogrešio na njhovu štetu, a da je oba puta priznao Boki neregularne golove. Mislili su fudbaleri Rozarija da su poveli u prvom poluvremenu kada je Marko Ruben glavom postigao gol, ali ga je sudija poništio zbog ofsajda i pritom zbog prigovora isključio trenera Eduarda Kudea.    

Početkom drugog poluvremena usledio je novi sporan trenutak, nakon što je fudbaler Boke Đino Peruci oboren od strane Paula Ferarija, a iako je prekršaj bio van šesnaesterca, sudija Sebaljos je pokazao na belu tačku, a Nikolas Lodeiro je doveo Boku u vođstvo 1:0.

Novo nezadovoljstvo u redovima Rozarija usledilo je u samom finišu kada je Andres Čavez u kontranapadu pogodio za 2:0, a stekao se utisak da je i taj gol postignut iz ofsajd pozicije, koju arbitri nisu dosudili. Čim je Sebaljos odsvirao kraj meča, bio je to znak za fudbalere Rozarija da nasrnu na njega.

I trener Kude se zaleteo ka njemu i ljutito gestikulirao.
“Teško je kada ste u finalu ovako oštećeni, posebno jer ste se cele sezone namučili da dođete do ovde. Bolan poraz, nismo izgubili finale, oteli su nam ga”, tvrdi trener Rozarija.

Karlos Tevez, koji je predvodio Boku do novog trofeja u Kupu žali rivala.
“Uvek postoje kontoverze i uvek postoje izgovori iako se zna da je Boka najbolja. Tokom nedelje je bilo dosta priče, ali mislim da smo pokazačli da smo šampioni svega”, poručio je Tevez.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Screenshot)    


tagovi

sudijaRozario sentralKup ArgentineKarlos TevezJužna AmerikaBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara