"Avram i Džoel Glejzer, vlasnici Junajteda"
"Avram i Džoel Glejzer, vlasnici Junajteda"

Glejzerovi spremaju posao vredan 250 miliona funti kako bi spasili Junajted

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.10.13. | 11:42

Vlasnici aktuelnog šampiona Engleske planiraju da na berzu puste 23 miliona akcija kako bi se ogroman dug, koji sada iznosi 389 miliona funti smanjio

Avram i Džoel Glejzer, vlasnici JunajtedaAko je za verovati pisanjima ostrvskih medija porodica Glejzer, inače vlasnici Mančester junajteda spremni su da, najkasnije do februara, na berzu puste akcije kojim bi prikupili oko 250 miliona funti.

Ed Vudvord, potpredsednik Junajteda, ipak ističe da čelnici šampiona Engleske neće žuriti sa odlukama, međutim porodica Glejzer već sprema papire kako bi u SAD pustila oko 23 miliona akcija.

Izabrane vesti

Dejli Mejl piše da će Glejzerovi zadržati određenu svotu novca za sebe, što bi i te kako moglo da razljuti navijače, koji baš nisu najveći fanovi američkih vlasnika. Ipak, jasno je da bi ovaj posao mogao da spasi klub od propasti i umanji dug koji trenutno iznosi neverovatnih 389 miliona funti!

Junajted se trenutno nalazi na devetom mestu u Premijeršipu, a menadžer Dejvid Mojes prolazi kroz vrlo teške momente adaptiranja na novu sredinu. Zbog svega toga, među određenim čelnicima kluba postoji bojazan da bi šampion mogao da ostane bez mesta u Ligi šampiona.

Čisto da biste stvorili bolju sliku kompletne situacije, u slučaju da Junajted ostane bez mesta u najjačem klupskom takmičenju, ostaće bez gotovo 50 miliona funti, što je, složićete se, izuzetno velika suma novca.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaGlejzerPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara