""
""

Porto i Benfika ponovo kolo vode...bar dok čekamo Sporting (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.12.13. | 23:56

Šampion lako dobio Oljanense (4:0) na svom terenu, dok su Orlovi slavili na gostovanju Setubalu (2:0). I sve to uoči velikog derbija 12. januara...

Benfika i Porto ponovo kolo vode u Portugalu, bar dok čekamo ishod utakmice Sportinga! Tim iz Lisabona potvrdio je da mu Setubal baš leži i upisao sedmu uzastopnu pobedu protiv ovog rivala (2:0), dok se šampion baš raspucao protiv Oljanensea (4:0), pa će zbog bolje gol-razlike ipak prenoćiti na samom vrhu.

Benfika se mučila u prvih 45 minuta. Nikako gosti nisu uspevali da pronađu lopti put do mreže, ali je u nastavku sve došlo na svoje mesto. 

Izabrane vesti

Od velikog značaja svakako je bio rani gol Rodriga, koji je na sjajan način izbegao ofsajd zamku posle centaršuta Gaitana i rezantnim udarcem glavom pogodio za 0:1. Posle tog gola gosti su zaigrali mnogo opuštenije, tako da Setubal praktično nije uspeo ni da zapreti.

I drugi pogodak došao je u pravo vreme, naravno, gledajući iz ugla gostiju. Najstrožu kaznu sigurno je izveo Lima u 70. minutu i potvrdio tri nova boda za Orlove.

Od srpskih internacionalaca u startnih 11 našli su se Fejsa i Matić, a šansu u nastavku dobili su još Marković i Sulejmani.  Bivši igrač Ajaksa zamenio je Fejsu još u 46. minutu, dok je Marković ušao tek u 88. 

Treba pomenuti da je Benfika u ovom meču igrala znatno oslabljena, pošto zbog povreda Žorž Žezus nije mogao da računa na Oskara Kardoza i Salvija.

Porto je konačno pakazao sav svoj kvalitet i ponovo preuzeo lidersku pozicijiju portugalske Primeire. Ekipa Paula Fonseke demolirala je slabašni Oljanense na Dragau sa 4:0 i vezala drugi uzastopni trijumf u portugalskom prevenstvu.

Bunker gostiju se držao čitavih pola sata igre, nakon čega ga je nebeskim skokom razbio Mangala.

To je bio rezultat kojim se otišlo na odmor, ali su već početkom drugog dela  stvari došle na svoje mesto, kada je Džekson Martinez povisio vođstvo domaćih na 2:0.

Porto je sigurno držao stečeno vođstvo do samog finiša, a onda još jednom dodao gas i došao do ubedljivog trijumfa golovima Eduarda i Erere.

Porto do kraja godine igra još meč Liga kupa sa Sportingom iz Lisabona, dok će naredni prvenstveni meč igrati sa Benfikom 12. januara.


PRIMEIRA – 14. KOLO:

Četvrtak:
Maritimo - Braga 2:2 (2:1)
/Pereira 35, Derlej 38 - Alan 43, Pardo 81/

Petak:
Porto – Oljanense 4:0 (1:0)
/Mangala 30, Marinez 53, Eduardo 82, Erera 84/

Setubal – Benfika 0:2 (0:0)
/Rodrigo 54, Lima 70pen//

Subota:
17.00 Fereira – Rio Ave
19.15 Gimaraeš – Akademika
21.15 Sporting – Nasional

Nedelja:
17.15 Žil Visente – Aruka
20.15 Belanenses – Estoril

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaMangalaOljanensePortoPortugalPrimeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara