""
""

Portugalci sa novim selektorom na Srbiju: Bento dobio otkaz posle bruke protiv Albanije

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.09.14. | 18:45

Rival Orlova smenio stratega posle očajnog starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj

Portugalci su počeli kvalifikacije za EP sa Paulom Bentom, ali ih neće završiti sa pomenutim mladim stručnjakom na klupi. FS Portugalije je danas odlučio da smeni selektora Paula Benta posle razočaravajućeg poraza na startu kvalifikacija protiv Albanije na domaćem terenu.

Izabrane vesti

Portugalski savez je izdao saopštenje u kojem ističe da je sa Bentom raskinuta saradnja i da se pomenutom stručnjaku zahvaljuje na dosadašnjoj saradnji.

Bento je na klupu Portugala došao pre četiri godine kada je nasledio Karlosa Keiroša koji je takođe imao slab start u kvalifikacijama za EP 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Bento je odveo Portugal na pomenuto takmičenje i dogurao do polufinala. Posao je nastavio i u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu i takođe ga je uspešno obavio. Međutim, Portugalci su ovog leta razočarali u Brazilu gde su ispali u grupi od Nemačke i SAD, tako da su se već tada mnogi u Portugalu zalagali za Bentovu smenu.

Pružena mu je šansa da počne i treći kvalifikacioni ciklus, ali kap koja je prelila čašu je bio minimalan poraz na domaćem terenu od Albanije minulog vikenda.

Ko će naslediti nekadašnjeg trenera Sportinga još nije poznato.

(FOTO: Action images)

 

 


tagovi

EvropaPaulo BentoPortugalreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara