"Tutorić i Anđelković u timu pred meč sa Glazgov Rendžersom"
"Tutorić i Anđelković u timu pred meč sa Glazgov Rendžersom"

Posle dugih osam godina - Zvezdi legle pare za prodaju Tutorića i Anđelkovića?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.01.17. | 15:05

Jednom i da se neki srpski klub naplati iz inostranstva

Tutorić i Anđelković u timu pred meč sa Glazgov RendžersomSurova realnost je takva da smo obični mi iz Srbije ti koji nekome dugujemo, ali bilo je i primera kada su domaći klubovi zakinuti za novac koji im pripada. U Ljutice Bogdana ipak nisu zaboravili na Kodžaelijev dug iz 2008, a ovih dana su prema informacijama portala Hot Sport (potvrđenih i MOZZART Sportu) u Crvenoj zvezdi konačno i dočekali pare - ili bar najveći deo - od prodaje Dušana Anđelkovića i Đorđa Tutorića turskom klubu pre osam godina.

Zvezdi je, podsetimo, prema raspoloživim podacima na ime obeštećenja trebalo da pripadne oko 1.330.000 evra, ali je problem nastao pošto Kodžaeli nije potrajao. Brzo je bankrotirao, ispao iz elite, pa su crveno-beli morali da se načekaju. U međuvremenu, dug od nešto manje od 900.000 evra vraćan je na rate, ali kako je Kodžaeli bio u velikim finansijskim problemima dinamika isplate je bila takva da bi potpuno regulisanje obaveza potrajalo godinama.

Izabrane vesti

Međutim, Kodžaeli je nedavno vaskrsao. Uz pomoć lokalne samouprave uspravio se i sada cilja povratak u elitu. Trenutno je u trećoj ligi, a prema propisima međunarodnih fudbalskih organizacija ako želi ponovo na profesionalni nivo mora da očisti sve dugove. Otud na računu Zvezde iz vedra neba - bar za širu javnost - nekih 500.000 evra. Doduše, već utrošenih na plate u Ljutice Bogdana. Preostali deo duga mora da bude vraćen do leta.

Malo lepih vesti i za crveno-bele. I pomalo bizarnih imajući u vidu vreme koje je proteklo između rukovanja i konačne naplate.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDušan AnđelkovićĐorđe TutorićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara