Posle dve vezane pobede Leverkuzen uručio otkaz treneru

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.12.18. | 11:07

Hajko Herlih je bivši, stiže Peter Boš

Najavljivalo se prethodnih nedelja, istina, ali posle četiri pobede u poslednjih pet utakmica, odnosno dva vezana trijumfa u Bundesligi (protiv Šalkea i Herte), te bega sa dna tabele, nije se očekivalo da će Hajko Herlih završiti svoju misiju u Leverkuzenu pred zimsku pauzu. 

Bild piše da je Herlihu saopšteno nakon sinoćne utakmice protiv Herte (3:1) da je dobio otkaz i da se čeka samo zvanično saopštenje. Isti izvor tvrdi da je novi trener Verkselfa Peter Boš, bivši šef struke Borusije iz Dortmunda.  

Izabrane vesti

Bajer je previše oscilirao ove sezone, doživeo čak sedam poraza u ligi i značajno umanjio šanse da se nađe na mestu koje vodi u Ligu šampiona. A upravo je, stoji u tekstu Bilda, neulazak u elitno takmičenje prošle sezone bio ključna stvar da Herlih izgubi poverenje. Podsetimo, tada je Lever dobio samo jednu od četiri poslednje utakmice i zbog slabije gol razlike od Hofenhajma i Dortmunda ostao bez elite. 

Bajer se čak solidno i pojačao tokom leta, ali Hajko Herlih je slabo koristio najzvučnije pridošlice - Paulinja i Mičela Vajzera. Na kraju krajeva, stav je uprave kluba, tim nije igrao lepo za oko. 

Peter Boš imaće nešto manje od mesec dana da se uklopi i implementira svoj sistem na Baj areni. Lever u prvom jesenjem kolu igra protiv Borusije iz Menhengladbaha...

Foto: Reuters


tagovi

Hajko HerlihPeter Boš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara