Posle pet godina Srbija u TOP 30 reprezentacija sveta

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.11.18. | 11:49

Posledica dobrih rezultata u Ligi nacija

I najteži put počinje sitnim koracima. A gde smo bili pre samo godinu dana, sad možemo da pevamo, iako i pored pobeda srpske reprezentacije ima onih koji će kritikovati. Tek, ostaće zapisano da smo u 2018. ušli kao 36. selekcija na FIFA rang-listi, a završavamo je na deobi 29. pozicije sa Iranom.

Taj uočljiv napredak posledica je dobrih rezultata, pre svega, u Ligi nacija, gde su Orlovi pobedama nad Crnom  Gorom (2:0, 2:1), Litvanijom (1:0, 4:1), te nerešenim ishodima sa Rumunijom (2:2, 0:0) ne samo obezbedili plasman u B diviziju, šansu da prečicom izbore odlazak na Prvenstvo Evrope 2020, već i skok na FIFA rang-listi.

Izabrane vesti

U odnosu na prethodni mesec, selekcija Mladena Krstajića je preskočila Severnu Irsku, Bosnu i Hercegovinu, Republiku Irsku, Paragvaj i Venecuelu i tako ušla u TOP 30, što nije bilo još od 2013, za vreme selektorskog mandata Siniše Mihajlovića.

Na vrhu, manje-više sve isto kao i prve, uz napomenu da su Portugalci nadvisili Urugvaj na šestom mestu, pa poredak prvih deset izgleda ovako:
1. Belgija
2. Francuska
3. Brazil
4. Hrvatska
5. Engleska
6. Portugal
7. Urugvaj
8. Švajcarska
9. Španija
10. Danska

FOTO: Star sport


tagovi

Mladen Krstajićfudbalska reprezentacija SrbijeFIFA rang lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara