"Jović, Kuzmić i Bilan"
"Jović, Kuzmić i Bilan"

Poslednji osvajački pohod u godini: Zvezda u Zagrebu stavlja do znanja koliko je jaka!

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.12.16. | 09:53

Veliki derbi regonalnog takmičenja u zagrebačkom Domu sportova

Jović, Kuzmić i Bilan

Bolja utakmica za kraj takmičarske godine u ABA ligi gotovo da nije mogla da se zamisli. Cedevita i Crvena zvezda će u velikom derbiju 15. kola regionalnog takmičenja odmeriti snage u zagrebačkom Domu sportova (19.00, TV Arenasport 1) gde će domaćin pokušati da prekine apsolutnu dominaciju srpskog šampiona u ovoj sezoni, dok crveno-beli imaju idealnu šansu da najvećem rivalu u poslednjih nekoliko godina još jednom zadaju težak udarac.

Izabrane vesti

Ova dva tima u poslednje tri sezone vode odlučujuće bitke u ABA ligi, međutim, Crvena zvezda je u glavni grad Hrvatske stigla bez ikakvog opterećenja, još uvek nije osetila gorčinu poraza, a kako je posle pobede nad Real Madridom najavio kapiten Luka Mitrović u ovakvim mečevima želi da stavi svima do znanja koliko je jaka.

POGLEDAJTE KVOTE ZA DERBI ABA LIGE

Cedevita je na početku sezone doživela pravi brodolom u Beogradu, gde je isprašena sa ubedljivih 88:64, ali sastav Veljka Mršića u poslednje vreme značajno popravio formu, vezao tri pobede i učvrstio svoje mesto u vrhu tabele regionalnog takmičenja, a sad ima priliku da zabeleži najveću pobedu u ovom delu sezone.
"Zvezda je veliki protivnik. To je ekipa koja dominira ABA ligom i stvarno igra dobru košarku. Igraju vrhunsku obranu i ona im daje sigurnost za napad. To je ekipa koja prosječno pobeđuje sa 20 poena razlike po utakmici i bez poraza su. To govori dovoljno o njima. Mi igramo kod kuće. Imamo obavezu da odigramo dobru utakmicu. Nadam se da će se neko od povređenih igrača priključiti, da ćemo odigrati dobru utakmicu i da će publika napuniti Dom sportova", rekao je Veljko Mršić.

Lazić i Krušlin

Crveno-beli nisu imali vremena za predah nakon velikog slavlja protiv Real Madrida u dvorani Aleksandar Nikolić, ali se u dosadašnjem toku sezone pokazalo da sastavu Dejana Radonjića prija kada je zgusnut raspored. Ipak, srpski i regionalni šampion je sigurno svestan kvaliteta domaćina, pa će maksimalno ozbiljno shvatiti ovaj meč.
"Ovo nam je već treći put da u tekućoj sedmici, u kojoj smo igrali teške utakmice u Evroligi, sa Olimpijakosom i Realom, imamo i težak meč u regionalnom takmičenju. Cedevita je u odnosu na prvi meč koji smo odigrali promenila sastav, došli su drugi igrači koji su već pokazali veliki kvalitet. I sada je Cedevita jedan od klubova koji je u borbi za vrh tabele ABA lige. U odličnoj su formi, što pokazuje i prethodni meč u kome su slavili u Podgorici, iako su igrali bez četvorice igrača. Očekujem da budu kompletni za naš meč u nedelju, a u ovakvom ritmu u kakvom smo u decembru, svaka utakmica je za nas sama po sebi svojevrstan izazov", rekao je Radonjić.

Cedevitu i ove sezone predvodi sjajni centar Miro Bilan, koji je po svim statističkim parametrima prvi igrač igrač ovog tima. Ipak, u prvom ovosezonoskom okršaju sa Crvenom zvezdom imao je prilično skroman učinak (šest poena, sedam skokova), pa će mu ovaj meč biti idealna prilika da potvrdi svoj veliki kvalitet. Ali, sa druge strane će biti najbolji skakač Evrolige, Ognjen Kuzmić, koji je u dosadašnjem toku sezone na svojim leđima nosio najbolje evropske centre.
"Ovo će nam biti četvrti meč za 8 dana, nakon Skoplja, Atine i Reala u Beogradu. U petak smo odradili jedan trening, i evo nas ponovo u putu. Cedevita je jedan od timova koji ima velike ambicije i ekipa koja igra dobro, podigli su formu, pobedili su prošle nedelje u Podgorici u derbiju kola iako su bili oslabljeni. Mi želimo da odigramo čvrsto sa puno energije, i da stignemo do dobrog rezultata", rekao je Zvezdin div.

Crveno-belima ovo ipak nije poslednji meč u ovoj nezaboravnoj godini, pošto će već u četvrtak (19.00) u srpskoj prestonici dočekati šampiona Evrope CSKA iz Moskve.

(FOTO: Star Sport, MN pres)


tagovi

FK Crvena zvezdaJadranska ligaMiro BilanOgnjen KuzmićVeljko Mršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara