""
""

Posvađali se Tadić i Ostin! Otimali se za penal, pa se brzo pomirili: Inter - užasni dres, užasna igra (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.09.16. | 23:04

Preokret Viljareala, Steaua pala u Istanbulu

Već posle prvih 90 minuta Sautempton je potvrdio ulogu glavnog favorita u Grupi K Lige Everope i bez obzira na to što Englezi ovo takmičenje često nipodaštavaju, čini se da u luci na jugu britanskog ostrva shvatili da ove sezone mogu da naprave iskorak i na međunarodnoj sceni. Potvrdili su to Sveci laganom pobedom nad Spartom iz Praga, koja je ruke u znak predaje na stadionu „Sent Meric“ podigla posle 27 minuta - 3:0.

U ranoj fazi meča ekipa francuskog stručnjaka Kloda Puela rešila je sve dileme oko pobednika, na krilima raspucanog, a pomalo zaboravlejnog Čarlija Ostina. Napadač koji je stigao u Sautempton poslednjeg dana zimskog prelaznog roka nije dobijao previše šansi, ali je pokazao da je zaslužuje. Dao je dva gola i postao prvi igrač kluba još od Stefena Morana i 1981. godione koji je dao dva gola u Ligi Evrope,  nekadašnjem UEFA kupu.

Izabrane vesti

Prvom golu Ostina prethodio je incident nesvojstven engleskim ekipama. Nemački sudija Grafe je opravdano pokazao na belu tačku već u petom minutu, pošto je Kosta igrao rukom u kaznenom prostoru Sparte. U tom trenutku došlo je do prepirke, začinjene odgurivanjem rukama, saigrača Dušana Tadića i Čarlija Ostina oko toga ko će da izvede penal. Obojica su stajala pored mesta odakle se izvodi kazneni udarac, uvereni da baš njima pripada taj zicer, da bi na kraju neprijatnu situaciju autoritativno presekao holandski štioper Virdžil van Djak, oterao Tadića van kaznenog prostora i omogućio Ostinu da posle premijerligaškog upiše prvenac i u debiju na internacionalnoj sceni.

Da između srpskog kreatora igre i engleskog napadača, ipak, nema zle krv, već je reč o trenutnom nesporazumu moglo se zaključiti u 27. minutu, kad je Ostin postigao drugi gol, praktično rešio pitanje pobednika, a upravo mu je Tadić među prvima potrčao u zagrljaj i čestitao mu na pogotku, kojim je Sautempton istakao kandidaturu za osvajanje prvog mesta u Grupi K.

A ako je neko mislio da će Sautemptonu glavni rival biti Inter, grdno se prevario. Milanski velikan ne liči na sebe već godinama, ali na startu ove sezone samo potvrđuje da su problemi u klubu višesložni i da se ne mogu rešiti ni dolaskom kineske kompanije Suning.

Nije vredela ni promena trenera u osvit sezone, odlazak Roberta Mančinija i angažovanje Franka de Bura, ne vredi ni - u najmanju ruku čudna - nova garnitura dresova, jer Nerazuri, narodski rečeno, ne znaju gde udaraju. Večeras ih je na „Đuzepe Meaci“ tukao Hapoel iz Ber Ševe 2:0, koji se nasladio činjenicom da Inter još nije pohvatao koordinate igre.

Izraelci su to vešto koristili i slavili 2:0, uz napomenu da su u završnim trenucima meča imali šansu da uveličaju trijumf, ali je Ben Biton pogodio prečku. Inter je igrao bez Ikardija, Kandreve i Banege (svi ušli u drugom poluvremenu), ali teško da je to izgovor za još jedan šamar velikanu.

U Grupi L Viljareal je zahvaljujući sjajnoj saradnji Alešandrea Pata i Džonatana dos Santosa - jedan drugom namestili po gol - osvojio tri boda protiv žilavog Ciriha, dok je u Ankari Osmanli iskoristio činjenicu da je drugo poluvremen imao igrača više i osvajanjem tri boda protiv Steaue istakao kandidaturu za visok plasman.

LIGA EVROPE

Grupa K

Inter – Hapoel Ber Ševa 0:2 (0:0)
/Migel Vitor 54, Buzaglo 69/

Sautempton – Spara Prag 3:0 (2:0)
/Ostin 5 pen, 27, Rodrigez 90+2/

Grupa L

Viljareal – Cirih 2:1 (2:1)
/Pato 28, Dos Santos 45+1/

Osmanli – Steaua 2:0 (0:0)
/Dijabate 64 pen, Umar 74/

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSerija ASautemptonPremijer ligaLiga EvropeItalijaInterEvropaDušan TadićČarli Ostin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara