Potpuna transformacija Kavsa! Rouz i Vejd - OUT, Rodni Hud i Džordž Hil - IN!

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.18. | 19:25

Klivlend rasturio sve što je gradio letos

Ludo, luđe - Klivlend Kavalirs!

Sedmicama unazad u Ohaju se ništa nije dešavalo po pitanju aktivnosti na transfer pijaci, a onda se u poslednjim satima dogodilo nekoliko bombastičnih transfera! Prvo je Klivlend poslao Ajzeu Tomasa i Čeninga Fraja u Lejkerse za Džordana Klarksona i Lerija Nensa Džuniora, a samo nekoliko minuta kasnije uprava Kavsa ušla je u trougao sa Jutom i Sakramentom, onda i trejd sa Majamijem! 

Izabrane vesti

Sve ono što je Klivlend gradio tokom leta rasturio je u samo nekoliko minuta! 

Dovođenje Ajzee Tomasa ispostavilo se kao težak promašaj za tim iz Ohaja, a ništa bolje nije prošlo ni sa tandemom iskusnih bekova. Zbog toga je i doneta ovakva, radikalna odluka, u kojem je Klivlend značajno podmladio ekipu. 

Prema informacijama transfer gurua Adrijana Vojnarovskog, Klivlend je dobio Rodnija Huda iz Jute i iskusnog Džorda Hila iz Sakramenta, da bi u trejdu sa Majamijem stigao zaštićeni pik druge runde Drafta 2018. godine za Dvejna Vejda. Vejd se vraća na mesto uspeha, gde je proveo 13 najboljih godina u karijeri i osvojio tri šampionska prstena. Interesantno je da je on Majami 2016. napustio pošto uprava nije htela da mu iskešira ugovor od 20.000.000 dolara godišnje, a sada se vraća na Floridu za minimalni ugovor. 

Suma sumarum trejd trougla izgleda ovako: Klivlend je za odličnog strelca Jute Huda dobio Džaea Kraudera i Derika Rouza, a umesto Hila u Sakramento je otišao Iman Šampert. Ekipa iz Solt Lejk Sitija poslala je Džoa Džonsona u Sakramento, a Kingsi će od Majamija preko Kavsa dobiti i pika druge runde sa trejda 2020. godine, uz još 3.000.000 dolara u kešu. Prema sadašnjim informacijama, Juta će odmah otpustiti Derika Rouza kako bi on potpisao ugovor sa timom koji će sigurno igrati u plej-ofu. U igri je, navodno, Minesota.

Potpuno iznenađujuće deluju sve ove vesti, s obzirom da je Klivlend ogromne nade polagao u tim koji je izgradio prošlog leta. Ali, sve se to raspalo serijom loših rezultata, uzrokovanih lošim međuljudskim odnosima u klubu i svlačionici. 

Kavsi su zato promenio celu koncepciju ekipe sa kojom ulazi u nastavak sezone! Posle dovođenja Klarksona, dodavanjem Hila Klivlend je dobija čoveka koji odlično radi u oba smera igre i može da stvori dodatni prostor za Lebrona Džejmsa. Hud je izuzetno talentovan, mladi krilni košarkaš koji igra dosad najbolju sezonu u karijeri. Zbog toga bi mogao da bude Klivlendov zalog za budućnost.

Hil i Hud su već projektovani da budu članovi startne petorke. 

Da rezimiramo, Klivlend je u samo jednom satu doveo Džordana Klarksona, Lerija Nensa Džuniora, Rodnija Huda i Džordža Hila i zaštićenog pika druge runde nadolazećeg Drafta, a ostala bez Derika Rouza, Dvejna Vejda, Džaea Kraudera, Čeninga Fraja, Imana Šamperta i svog pika iz prve runde ovogodišnjeg Drafta. A, navodno, još se čekaju ishodi pregovora za transfer Kembe Vokera i(li) Deandrea Džordana.

Kako vam se Kavsi sada čine?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rodni HudDerik RouzDžordž Hil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara