Slavlje Mađara
Slavlje Mađara

Povampirila se mađarska Laka konjica - kakve akcije, kakvi golovi... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.09.18. | 22:36

U glavnoj ulozi Roland Šalai i Laslo Klajnhesler

U C grupi Lige nacija večeras su bile na programu samo dve utakmice i to u mini-grupi 2, koje je obeležila selekcija Mađarske. Nekada fudbalska velesila danas je daleko od nasleđa koje su ostavili Puškaš, Kočiš i drugi asovi, ali postoji napredak i mogućnost da se napornim radom jednog dana vrate u evropski vrh.

Da imaju talenta pokazali su u okršaju sa Grčkom koju su savladali u Budipešti sa 2:1. Mnogo više od svega pa i od samog rezultata i pobede godi način na koji su to Mađari izveli - impresivnom igrom u prvom poluvremenu. Nisu oduševili u nastavku, ali za performans u prvih 45 minuta i način na koji su probudili bar na trenutak duh čuvene mađarske Lake konjice treba im skinuti kapu.

Izabrane vesti

Počevši od prvog gola i sjajne akcije koja je krenula iz poslednje linije, pa se nastavila glavometom da bi nma kraju Roland Šalai majstorskim udarcem sa nekih 13 metara načeo golmana gostiju Barkasa u 12. minutu. Uzvratili su Grci u 18, Kostas Manolas je posle prekida glavom poravnao na 1:1, možda je bio i ofsajd prilikom skoka štopera Rome, ali je Mađraska potom dovela stvari na svoje mesto.

Za trijumf naših severnih suseda pobrinuo se fudbaler Astane Laslo Klajnhesler koji je u 43. minutu još lepšim udarcem van šesnaersterca krunisao neverovatnu akciju u kojoj je golman Grčke čak pet puta odbranio udarce domaćina. Ređali su se pokušaji pred golom Grka u samo nekoliko desetina sekundi i bilo je nemoguće da se lopta ne zakoprca na kraju u mreži Helena.

Komplimenti i za udarac Klajnheslera, ovaj igrač svaki gol daje spektakularno, uglavnom udarcima sa distance, retko iz peterca. Grčka je, treba to istaći, bila možda i bolja u drugom poluvremenu, ali i pored terenske dominacije nije uspela da se izbori barem za bod.

Uspešna je večeras bila i Finska, koja je novom pobedom protiv Estonije, doduše minimalnom od 1:0, izbila na čelo ove mini-grupe sa dve pobede posle startna dva kola. Kao i pre nekoliko dana ponovo je čovek odluke bio probuđeni golgeter Noriča Temu Puki.

Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde ponovo je bio najprisebniji i već u 12. minutu laganim udarcem posle asistencije Soirija sa leve strane rešio ovaj meč. Drugi put u samo nekoliko dana Puki je dao gol za pobedu. Očigledno je da momak iz Finske zna znanje...

LIGA NACIJA, DIVIZIJA C - 2. kolo

Grupa 2
Utorak

Finska - Estonija 1:0 (1:0)
/Puki 12/

Mađarska - Grčka 2:1 (2:1)
/Šalai 15, Klajnhesler 43 - Manolas 18/

Foto: Action Images


tagovi

Liga nacijareprezentacija Mađarskereprezentacija Grčkereprezentacija Finskereprezentacija Estonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara