"Rodžer Federer"
"Rodžer Federer"

Povređeni Delpo nije mogao - Federer na Rafu 38. put

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.10.17. | 16:07

Švajacarac nakon tri seta bolji od Angentinca u polufinalu Šangaja

Rodžer FedererDao je Huan Martin Del Porto sve od sebe, ali nije mogao. Federer je u novom finalu, ovaj put mastersa u Šangaju gde ga sutra čeka 38. duela sa Rafaelom Nadalom. Švajcarac je slavio nakon preokreta sa 2:1, po setovima 3:6, 6:3, 6:3.

Prvi set je krenuo kako je Toranj iz Tandila mogao da sanja, ali mu je maestro iz Bazela u drugom delu polufinala uzvratio. U odlučujućem setu prvi je do brejka, već pri rezultatu 1:1 u gemovima, stigao Fedeks. I to je bio kraj.

Izabrane vesti

I u Šangaju su se opet našli navijači Federera, koji mnogi već nazivaju huliganima. U pitanju je ekipa koja ne poštuje pravila "gospodskog" navijanja kojem teži beli sport. Pre svega se to misli na ometanje protivnika tokom servisa ili pri udarcu, što je ovaj put veoma razljutilo inače mirnog Delpa. Argentinac nije bio zadovoljan suđenjem pošto je arbitar dozvoljavao njegovom protvniku da radi bukvalno šta hoće, te mu se požalio. Tek nakon toga ovaj je krenuo da insistira da se pubilka umiri, ali i da Fedeks ispoštuje rivala koji je igaro povređen.

Del Potro se žali na ponašanje dela navijačaNervoza, problem sa zglobom leve šake koji je povredio u četvfinalu protiv Viktora Troickog i nedostatak snage učinio je svoje. Federer je slavio tako da će imati priliku da ponovo uzme pehar u Šangaju. Njegov protivnik u finalu, Rafael Nadal, koji je bio bolji od Marina Čilića, još nije bio pobenik ovog mastersa.

(foto: Action Images)


tagovi

Huan Martin Del PotroKinaRafael NadalRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara