""
""

Poznate su petorke Ol-star utakmice! A na Zapadu ponovo dominira - rekorder Kobi Brajant!

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.01.16. | 09:28

Crna mamba dobila 1.900.000 glasova, najviše od svih igrača koji će učestvovati u najzanimljivijoj utakmici godine...

Vreme Ol-star vikenda neumoljivo se bliži, samim tim u noći između četvrtka i petka objavljene su i petorke Zapada i Istoka, a navijači najviše žele da vide - Kobija Brajanta! Legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa naći će se po 18. put na najinteresantnijoj godišnjoj smotri najboljih asova najjače lige sveta, a baš kao i prethodnih sezona i ove će se naći u prvoj petorci Zapadne konferencije i to sa ubedljivo najviše glasova od svih igrača koji su izabrani na obe strane SAD - čak 1.900.000! Pod pretpostavkom da će igrati, Brajant će postati tek četvrti igrač u istoriji NBA lige koji je odigrao Ol-star utakmicu sa 37 ili više godina. Pre njega to su učinili samo Majkl Džordan, Džon Havliček i Karim Abdul Džabar.  Od 1998. godine Brajant je odigrao sve Ol-star utakmice izuzev one iz 1999. godine, koja je otkazana zbog Lokauta. Zbog toga samo Abdul Džabar ima više odigranih mečeva od njega – 19. A Brajantov 16. izbor u prvih pet je rekord NBA lige. 

Izabrane vesti

Pored Crne mambe čast Zapada braniće još i najbolji košarkaš današnjice i as Golden Stejta Stef Kari, koji je imao 1.600.000 glasova i tako završio na drugoj poziciji u generalnom plasmanu. Za Zapad će igrati i pakleni tandem Oklahome Kevin Durant - Rasel Vestbruk, a centarsku poziciju zauzeće prvi igrač San Antonija - Kavaj Lenard. Obraz istočnog bloka čuvaće Lebron Džejms, koji je takođe imao više od 1.000.000 glasova. Tačnije, nešto više od milion, svi ostali imali su manje. Njegov bivši saigrač iz Majamija Dvejn Vejd takođe će biti u petorci, potom udarna igla Indijane Pol Džordž, ali i najbolji igrači Njujorka i Toronta - Karmelo Entoni i Kajl Louri

Ono što je interesantno istaći jeste da su Durant i Vestbruk zajedno na Ol-star utakmici po peti put, čime su izjednačili rekord koji su do sada držali Geri Pejton i Šon Kemp iz vremena kada su harali u opremi Sijetla. 

Karmelo Entoni je u mesto u petorci dobio ispred Paua Gasola i to sa svega 360 glasova više, dok je Louri uspeo da nadoknadi deficit od 32.000 glasova u odnosu na Kajrija Irvinga i tako dođe u poziciju da u svom gradu zaigra od prvog minuta.

U zanimljivoj situaciji nalazi se najbolji igrač Nju Orleansa Entoni Dejvis, koji je vrlo lako mogao da zaradi silne milione da je bio izabran u startnoj petorci Zapada. A to mesto promaklo mu je zamalo. A kako ne bi izgubio potencijalnih 24.000.000 dolara u novom petogodišnjem ugovoru Dejvis će morati da osvoji MVP nagradu. Inače, Kobi Brajant drži i nekoliko rekorda sa Ol-star utkamica, kao što su najviše ubačenih poena (280) i najviše pogođenih šuteva iz igre (115). Takođe je 1997. godine postao najmlađi pobednik takmičenja u zakucavanjima, a tada je imao samo 18 godina.

Ol-star vikend biće odigran od 12. do 14. februara u Torontu. 


tagovi

Stef KariRasel VestbrukPol DžordžNjujork NiksNBA ligaMajami HitLos Anđeles LejkersLebron DžejmsKobi BrajantKevin DurantKavaj LenardKarmelo EntoniKajl LouriIndijana PejsersDvejn Vejd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara