Poznate sudije prvog finalnog meča: Slovenačko-hrvatska kombinacija

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.19. | 10:05

Crvena zvezda čeka Budućnost

Prošlogodišnje finale Jadranske lige između Crvene zvezde i Budućnosti obeležile su (ne)osnovane priče o sudijskim greškama, zbog čega su se imena sudijske trojke za prvu utakmicu ovosezonske bitke za tron Jadranske lige nestrpljivo čekala. 

Dan uoči novog sudara Crvene zvezde i Budućnosti (petak, 19.00) na sajtu Jadranske lige osvanula su imena arbitara, a kako se može zaključiti po odluci komesara za suđenje ABA lige Iztoka Remsa, vodio se nacionalnim ključem i izabrao slovenačko-hrvatsku kombinaciju. Sudijsku trojku za finale čine Slovenci Saša Pukl i Matej Boltauzer i Hrvat Tomislav Hordov.

Izabrane vesti

Zanimljivo, slovenački dvojac je u polufinalu doigravanja već sudio obe serije. Boltauzer i Pukl su delili pravdu u Cedevitinoj pobedi nad ekipom Budućnosti na startu plej-ofa (90:83), a onda i Partizanov trijumf protiv Crvene zvezde u drugoj utakmici. Boltauzer je potom delio pravdu i u majstorici koju je Budućnost dobila u svoju korist usred Zagreba (78:73), dok je Tomislav Hordov jedini meč druge faze sudio na startu serije u Beogradu, kada je Crvena zvezda savladala Partizan sa 106:101. Sva trojica sudili su prošlogodišnje finale bar jednom.

Zbog stalnih priča o arbitrima i njihovom suđenju, u odbranu je stao ambasador ABA lige i legendarni reprezentativni as - Žarko Paspalj.
"Bilo bi divno da finale prođe bez opasnih situacija, zamerki sudijama, pritisaka sa obe strane. Igrači su na prvom mestu, oni dovode ljude da gledaju košarku. Kod nas je to poljuljano, pa su na poslednjem mestu. Voleo bih da vidim da igrači pokupe sve zasluge u ovom finalu", rekao je Paspalj u izjavi za Večernje novosti.

Foto: MN Press


tagovi

Saša PuklMatej BoltauzerTomislav Hordov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara