Pravac finale ili nazad u Moraču po novu dramu

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.03.18. | 10:29

Drugi polufinalni okršaj između Cedevite i Budućnosti

Budućnost je u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa ABA lige kroz iglene uši došla do vođstva i ogromne prednosti nad Cedevitom, pa Podgoričani večeras (18.00) imaju priliku da obezbede prvo učešće u finalima regionalnog takmičenja.

Đetići su bili bolji tim od Zagrepčana tokom čitave sezone, pa mnogi poznavaoci košarke veruju da bi mogli da reše čitav posao nakon dve utakmice, ali se takva postavka stvari ne sviđa strategu gostiju Aleksandru Đikiću.
"Sigurno da ljudi oko igrača i kluba imaju pravo na svoje mišljenje, ne možete se izolovati od toga. Moji momci ne žive u vakuumu. Prirodno je da je atmosfera oko tima takva da se već razmišlja o finalu, teško se od toga zaštiti, ali moramo se mentalno drugačije pripremiti za duel. To je moj posao", rekao je strateg Budućnosti.

Izabrane vesti

Dva tima su se ove sezone sastala već šest puta, a Budućnost je dobila čak četiri utakmice. Ipak, prvi meč polufinalne serije, uprkos šokantnom porazu u samom finišu utakmice, predstavljaće dodatni moitiv za ekipu Jurija Zdovca.
"Što više gledam tu utakmicu sve sam više i više razočaran. Pre svega, naša obrana je bila stvarno loša i u nekim duelima smo zakazali. Mi smo se oslonili u toj utakmici na napad i zbog toga smo na kraju i platili. Moramo da budemo mnogo agresivniji. Dopustili smo im da rade šta su hteli, da lagano organizuju igru i tu su stvarali prednost. To moramo ispraviti, biti mnogo jači, puno bolji i ginuti do zadnje sekunde. Sad smo pod nekim pritiskom, tako da bih pozvao ljude da dođu. Mi ćemo stvarno dati sve od sebe da tu utakmicu okrenemo u svoju korist", rekao je Zdovc.

Budućnost je do sada pet puta takmičenje u završnici ABA lige završavala u polufinalu, dok je Cedevita igrala četiri od poslednjih šest finala i svaki put izgubila. Šta će biti nakon večerašnjeg okršaja ostaje da se vidi, ali bismo definitivno ponovo mogli da gledamo neizvestan, možda i dramatičan meč ova dva protivnika.

JADRANSKA LIGA - POLUFINALE - DRUGI MEČEVI

18.00: (1,55) Cedevita (14,5) Budućnost (2,70)
20.00: (5,00) Mornar (19,0) Crvena zvezda (1,20)

Foto: ABA liga – Buducnost VOLI


tagovi

Aleksandar DžikićJurij Zdovc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara