"Naslovna strana Sporta"
"Naslovna strana Sporta"

Pravi trener za Barsu: Luis Enrike, Čolo Simeone, Jirgen Klop, Vilas-Boas...?

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.02.14. | 11:36

Katalonski Sport tvrdi da bismo odgovor na pitanje mogli da saznamo već na leto, jer se sve glasnije spominje mogućnost da Tata Martino napusti Kamp Nou. Alternativna rešenja već su na spisku Andonija Zubizarete

Naslovna strana SportaTako je to u velikom klubu. Jedan loš mesec više je nego dovoljan da se sav prethodni učinak zaboravi i da zvidžuci i kritike zamene aplauze. Neki jednostavno nisu materijal otporan na takav stres, a Katalonci očito nisu uvereni u psihičku stabilnost Herarda Tata Martine, pa je uprava Barselone, tvrdi tamošnji Sport, već počela da mu traži zamenika.

Istina, Tata se već nekoliko puta javno požalio na pritisak koji nosi funkcija šefa struke na Kamp Nou, pa Barsom odavno kruže glasine da će Argentinac na kraju sezone samoinicijativno dići sidro. Iščekujući konačan epilog javnost se bavi potencijalnim naslednicima, dok sportski direktor Andoni Zubizareta navodno već opipava puls kandidata.

Izabrane vesti

Prvi među jednakima su Ernesto Valverde i Luis Enrike, s tim da je ugovor ovog prvog sa Atletik Bilbaom prilično čvrst pa je pitanje da li bi Barsa mogla da već na leto izdejstvuje njegov dolazak. Kod Enrikea je problem to što je 2011, godinu pre odlaska Pepa Gvardiole, napustio B tim Barse i zaputio se u Romu iako bi prema dobro poznatom klupskom maniru svakako dobio šansu da je pokazao više strpljenja.

Uprava Barse zato je, piše Sport, Zubizareti naložila da nastavi da istražuje, a on joj je ponudio još tri imena.

Svakako i najzanimljivija, jer su u pitanju Andre Vilas-Boas, Dijego Čolo Simeone i Jirgen Klop, s tim da  su poslednja dvojica možda i omiljeni međ ljubiteljima fudbala, dok ovaj prvi nikako da ponovi uspehe iz Porta pa mu imidž polako nestaje.

Međutim, njegova napadačka ideja bliska je rukovodstvu Barse, pa se i o njemu razmišlja, ali ne kao o prvom piku.

Zubizareta je, takođe, zatražio dodatno vreme kako bi podrobnije analizirao mogućnost angažovanja Roberta Martineza i Vinćenca Montela, mladih stratega koji radom u Evertonu, odnosno Romi nikoga nisu ostavili ravnodušnjim.

A više je nego jasno – Barsa se ne odbija. Samo, pitanje je ko je zaslužio poziv?

(FOTO: sport.es)


tagovi

Vinčenco MontelaTata MartinoŠpanijaRoberto MartinezPrimeraLuis EnrikeJirgen KlopEvropaErnesto ValverdeDijego SimeoneAndre Vilas-Boas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara