""
""

Pre 66 godina Bobek je dao devet golova i doneo prvu titulu Partizanu

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.06.13. | 19:14

Crno-belih 8. juna 1947. savladali „14. oktobar“ u Nišu rezultatom 10:1 i utabali put ka premijernoj duploj kruni u istoriji kluba

Prošle su dve sedmice otkako je Partizan proslavio šestu uzastopnu, a 25. titulu prvaka, a znate li kad je osvojio prvu? Baš na današnji dan, pre tačno 66 godina! Bio je 8. jun 1947. godine kad su crno-beli u Nišu savladali tamošnji „14. oktobar“ rezultatom 10:1 i osvojili prvu šampionsku krunu u SFRJ.

Na toj utamici bilstao je jedan od najboljih  fudbalera Parnog valjka svih vremena, Stjepan Bobek. Postigao je devet golova i bio najzaslužniji što se klub iz Humske u drugoj godini od osnivanja okitio trofejnim zanemnjima. Iste sezone, sastav trenera Ilješa Špica osvojio je i Kup pobedivši Naša krila 2:0, za prvu duplu krunu u istoriji.

Izabrane vesti

Te godine najčešći tim Partizana bio je: Šoštarić, Đurđević, Atanacković, Matekalo, Brozović, Čolić, Čajkovski, Palfi, Rupnik, Bobek, Simonovski. Igrali su još: Vratan, Popesku, B. Mihajlović, Glazer, Radunović, Šareš, Nikolić, Švaljek, Krnić, Ćulik, Šijačić, Janjić, Janevski, Marjanović, Šutevski i Jakuš.

Inače, pomenutih devet golova Stjepana Bobeka i danas predstavljaju rekord kad je reč o učinku jednog fudbalera na takmičarskoj utakmici na prostorima Srbije.  

Dodajmo još i to je da poplarni Štef za Partizan odigrao 466 utakmica, postigao je 413 golova i najbolji je strelac Partizana svih vremena.

 

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

ilješ špicFK PartizanSrbijaStjepan BobekSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara