""
""

PREDSTAVLJAMO: NBA, Istočna konferencija – da li neko može da stane na put Lebronu i Klivlendu?

Vreme čitanja: 14min | uto. 27.10.15. | 08:28

Počinje nova NBA sezona

Uskoro počinje nova NBA sezona, a mi vam u dva nastavka donosimo pregled svih ekipa. Koga su uzeli na drafu? Ko je došao, a ko otišao? Koja su ključna pitanja na koje tražimo odgovore, kakve su prognoze? Danas pročitajte sve to za Istočnu konferenciju, a sutra za Zapadnu...

Izabrane vesti

DIVIZIJA ATLANTIK

Draft:
Teri Rozijer (16. pik)
Ar Džej Hanter (28. pik)
Džordan Miki (33. pik)

Došli:
Amir Džonson (Toronto), Dejvid Li (Golden Stejte Voriors)

Otišli:
Fil Presi (Portland Trejl Blejzers), DŽerald Valas (slobodan igrač – u leto trejdovan u Golden Stejt pa u Filadelfiju), Luiđi Datome (Fenerbahče), Šavlik Rendolf (Liaoning Flajing Leopards)

Ključno pitanje: Ko je u ovoj ekipi glavni igrač?

Odlaskom Pirsa, Garneta, Alena i Ronda, generalni menadžers Seltiksa Deni Ejndž krenuo je u rekonstrukciju ekipe. Napravljeno je dosta trejdova, u Boston je  sletelo dosta pikova, ali na draftu Seltiksi nisu bili preterane sreće, pa su ostali bez prave, velike mlade zvezde. Ova ekipa napravljena je bez pravog franšiznog igrača, sjajni trener Bred Stivens izvlači najbolje što može iz njih, ali je jasno da u NBA ligi ne može da se napravi veći rezultat bez barem jedne prave zvezde. Da li će se ove godine jedan od igrača Seltiksa nametnuti kao takav? Čisto sumnjamo da postoji potencijal u ovom rosteru.

Prognoza: Borba za plej-of

Iako nemaju zvezde, Seltiksi imaju dobru ekipu. Došao je Dejvid Li, pa je pod košem sada zanimljiva rotacija, a i na spoljnim pozicijama ima “mesa“. Pomenuti Stivens je sjajan trener, a sve to daje Bostonu nadu u borbi za sedmo i osmo mesto na Istoku.

Draft:
Ronde Holis-Džeferson (23. pik)
Kris Mekaloh (29. pik)

Došli:
Andrea Barnjani (Njujork Niks), Šejn Larkin (Njujork Niks), Vejn Elington (LA Lejkers), Donald Sloun (Indijana Pejsers), Tomas Robinson (Filadelfija 76ers), Dante DŽons (LA Klipers)

Otišli:
Deron Vilijams (Dalas Maveriks), Mirza Teletović (Feniks Sans), Alan Anderson (Vašington Vizards), Kori Džeferson (Feniks Suns), Mejson Plamli (Portland Trejl Blejzers)

Ključno pitanje: Da li bi dvojac Džek-Larkin mogao da vodi evroligašku ekipu?

Netsi su pokušali da kupe titulu dovođenjem isluženih i (pre)skupih veterana, ali sve se to brzo obilo od glavu. Nikakav veći uspeh nije napravljen, pa se krenulo u rekonstrukciju. Otišlo je dosta igrača, a među njima ovog leta i Deron Vilijams. Iako poslednjih godina sa razlogom osporavan, Vilijams je ipak pravi plejmejker za razliku od aktuelnog tandema koji nemaju veći domet od rezervnih opcija. Međutim, sve se okrenulo u njihovu korist...

Prognoza: tridesetak pobeda

Dobar je Bruk Lopez, Džo Džonson će ubaciti svoje, a Tadeus Jang će sa svojom divljom košarkom uviek “napucati“ brojke. Tu je i Hrvat Bojan Bogdanović koji bi mogao da ima dobru sezonu, ali sve je to ipak malo da bi Bruklin mogao da očekuje nastup u plej-ofu, čak i na slabijem Istoku.

Draft:
Kristaps Porzingis (4. pik)
Džerijan Grant (19. pik)

Došli:
Aron Aflalo (Portland Trejl Blejzers), Robin Lopez (Portland Trejl Blejzers), Saša Vujačić (Istanbul), Derik Vilijams (Sakramento Kings), Kajl O'Kvin (Orlando Medžik), Kevin Serafin (Vašington Vizards)

Otišli:
Šejn Larkin (Bruklin Nets), Kvinsi Ejsi (Sakramento Kings), Džejson Smit (Orlando Medžik), Trevis Ver (San Sebastijan), Andrea Barnjani (Bruklin Nets), Kol Aldrič (LA Klipers)

Ključno pitanje: Kakvu će sezonu imati Karmelo Entoni?

Ne bi trebalo u Njujorku da se opterećuju sa rezultatima u ovoj sezoni pa će najvažnije biti pratiti igru Karmela Entonija. Hoće li to opet biti onaj 'košgeterski ubica' ili će se mučiti i sa igrom i sa povredama kao što je to bilo prošle sezone. Kada se malo bolje prouči roster, onda vam ga stvarno bude žao...

Prognoza: Borba za naslov najbolje ekipe Njujorka

Niksi ili Netsi? Ne bore se za naslov, ali će košarkaškim zaljubljenicima u Njujorku barem biti zanimljiva njihova borba za “kralja grada“.

Draft:
Džalil Okafor (3. pik)
Rišon Holms (37. pik)
Džej Pi Tokoto (58. pik)

Došli:
Kendal Maršal (Milvoki Baks), Nik Stauskas (Sakramento Kings), Karl Lendri (Sakramento Kings)

Otišli:
Iš Smith, Džejson Ričardson (penzija), Lik Mbah a Mute (LA Klppers), Glen Robinson III (Indijana Pejsers), Henri Sims (bez kluba), Tomas Robinson (Bruklin Nets)

Ključno pitanje: Koliko će igrača Siksersi da promene ove sezone?

Filadelfija ulazi u još jednu sezonu u kojoj pobede nisu važne. Veliko je pitanje i da li će se i kada Embid da se vrati ozbiljnoj košarci, pa je Okafor došao da pravi društvo Noelu pod košem. Tu je i Stauskas, ali i još nekoliko igrača koji bi mogli da budu deo rotacije nekog ozbiljnog kluba pa to lagano počinje da liči na nešto. Ali lagano. Nivo košarke koju će Sikersi igrati i dalje nije ono što očekujemo od NBA ekipe.

Prognoza: Borba za što bolji pik na novom draftu

Nikoga u klubu očigledno nije briga ni za šta drugo

Draft:
Delon Rajt (20. pik)
Norman Pauel (46. pik)

Došli:
Demar Kerol (Atlanta Houks), Entoni Benet (Minesota Timbervulfs), Bizmak Bijombo (Šarlote Hornets), Luis Skola (Indijana Pejsers), Kori Džozef (San Antonio Spurs)

Otišli:
Grejvis Vaskez (Milvoki Baks), Lu Vilijams (LA Lejkers), Landri Filds (bez kluba), Amir DŽonson (Boston Seltiks), Tajler Hanbrou (Šarlote Hornets), Greg Stijemsma (bez kluba), Čak Hejs (bez kluba)

Ključno pitanje: Da li Toronto može da napraviti korak napred?

Reptorsi su poslednjih sezona deo onih ekipa sa Istoka koji bez problema računaju na plej-of, a tako će biti i ove godine. Ipak, u status potencijalnog izazivača Reptorsi nikako nisu uspeli da dođu, a to će biti i njihovo najvažnije pitanje za ovu sezonu. Glavni igrači su ostali u klubu, ali je bilo dosta promena u rosteru pa se u klubu nadaju da će sveža lica doneti iskorak. Međutim, najvažnije je da starosedeoci budu na vrhunskom nivou - Louri i De Rozan moraju da nastave da prete sa spoljnih pozicija, a Valančijunas bi trebalo da potvrdi da spada u prvu ligi, ili barem prvu B ligu, svetskih centara.

Prognoza: Sve je isto kao i lani

Plej-of nije pod znakom pitanja, a moguće je da Raptorsi dođu i do prednosti domaćeg terena u prvom krugu. Ipak, posle toga ne verujemo da mogu previše. Ok, moguće je da ipak prođu prvi krug plej-ofa što im je bio problem poslednjih godina, ali ne možemo da ih zamislimo kao ozbiljnog konkurenta za osvajanje Istoka.

DIVIZIJA CENTRAL

Draft:
Bobi Portis (22. pik)

Došli:
trener Fred Hojberg (Ajova Stejt)

Otišli:
trener Tom Tibodo (bez kluba), Nazr Mohamed (bez kluba)

Ključno pitanje: Da li nova metla može bolje da čisti?

Bulsi su jedina ekipa koja ovog leta praktično ništa nije menjala. U odnosu na prošlosezonski roster postoji samo jedna izmena – ruki Portis je zamenio veterana Mohameda, ali se velika promena desila na klupi. Defenzivnog gurua Tibodoa zamenio je Hojberg koji bi pažnju ipak trebalo više da usmeri na napad. Igrači Bulsa su zadovoljni kako to sve izgleda, svi se slažu da se otvara mnogo više napadačkih opcija, a Hojberg je napravio i važnu zamenu u startnoj petorci – Joakim Noa je završio na klupi, a pod košem će startovati tandem Mirotić – Gasol. Koliko će se to odraziti na odbranu, ostaje nam da vidimo, baš kao što će biti zanimljivo i pratiti rasplet situacije sa njihovim visokim igračima. Niko u ligi nema ovakav kvartet visokih, a kada im se doda i Portis, koji je sve oduševio tokom pripremama, onda je jasno da bi moglo da dođe do nekog trejda. Mirotić sigurno ne ide, a odlazak Noe bi naljutio navijače. Gasol ili Gibson? Ili ipak možda Noa?

Prognoza: Finale Istoka

Namerno smo preskočili pitanje da li će Derik Rouz biti zdrav, odnosno kakav će mu biti učinak i ako odigra većinu sezone. Nadamo se da će nekadašnji MVP napokon stati na noge, a Bulsima predviđamo borbu za pozicije dva ili tri u regularnom delu sezone, odnosno finale Istoka. Dalje od toga mogu, ali prilično teško...

Draft:
Rakim Krismas (36. pik)

Došli:
Mo Vilijams (Šarlot Hornets), Džared Kaningam (LA Klipers), Ričard Džeferson (Dalas Maveriks), Saša Kaun (CSKA Moskva)

Otišli:
Majk Miler (Denver Nagets), Šon Merion (penzija), Brendan Hejvud (bez kluba), Kendrik Perkins (Nju Orleans Pelikans), Rakim Krismas (Indijana Pejsers)

Ključno pitanje: Može li neko da ih zaustavi na putu do novog finala?

Ili je možda bolje pitanje da li Kavsi sami sebe da zaustave na putu do novog finala NBA lige jer, bez ikakvog premca, radi o daleko najboljoj ekipi na Istoku. Lebron je i dalje jedan od najboljih igrača na svetu, nove ugovore su potpisali Kevin Lav i Tristan Tompson, ostali su i svi važniji igrači rotacije od prošle sezone, a došli su novi veterani koji bi mogli da budu korisniji od lanjskih. Sve u svemu, ovo je ekipa koja je apsolutni favorit za broj jedan na Istoku, ali i oni imaju svoje probleme. Pre svih to su povrede – Irving će propustiti početni deo sezone, ni Lebron ne ulazi zdrav u sezonu, a i ostali u rosteru imaju zanimljivu 'istoriju bolesti'. Tu je i pitanje odnosa prema treneru jer smo lani često gledali kako Lebron menja akcije koje je pozivao Dejvid Blat, a pitanje je da li će i ove sezone da usuditi da radi nešto slično.

Prognoza: NBA finale

Ne verujemo da mogu da dođu do prstena, ali ne verujemo ni da bilo ko sa Istoka može da ih zaustavi na putu da do njega ponovo dođu.

Draft:
Stenli DŽonson (8. pik)
Darun Hilijard (38. pik)

Došli:
Stiv Blejk (Portland Trejl Blejzers), Redži Bulok (Feniks Sans), Deni Grejndžer (Majami Hit), Markus Moris (Feniks Suns), Ersan IIjasova (Milvolo Baks), Aron Bejns (San Antonio Spars)

Otišli:
Džon Lukas III (bez kluba), Kartije Martin (bez kluba), Keron Batler (Sakramento Kings), Tajšon Prins (Minesota Timbervulfs), Greg Monro (Milvoki Baks), Šon Vilijams (bez kluba), Kvinsi Miler (Crvena zvezda)

Ključno pitanje: Da li je ovo početak Van Gandijevih Pistonsa?

Sten van Gandi je preuzeo Detroit prošle sezone, ali je od početka bilo jasno da on svoju igru ne može da implementira u ekipi u kojoj se nalaze Džoš Smit, Greg Monro i Andre Dramond. Prva dvojica više ne stanuju u Detroitu, a ova ekipa sve više liči na ono što je Van Gandi radio u Orlandu oko Dvajta Hauarda. I ovde on ima jakog defenzivnog centra, a sada radi na tome da ga okruži igračima koji svi mogu da pogode šut spolja. U tome će mu pomoći dovođenje streč četvorki Iljasove i Morisa, a i ruki Džonson dosta obećava. Ipak, zanimljivo će biti videti šta će da se dešava na poziciji plejmejkera kada se Dženings vrati posle povrede. 

Prognoza: Hvatanje nekog od poslednjih mesta za plej-of

Pistonsi su u grupi onih ekipa koje se nadaju da će osvojiti sedmo ili osmo mesto na Istoku, a nama daju više povoda da ostvare taj uspeh od svojih konkurenata.

Draft:
Majls Tarner (11. pik)
Džozef Jaung (43. pik)

Došli:
Toni Daglas (Nju Orleans Pelikans), Monta Elis (Dalas Maveriks), Glen Robinson III (Filadelfija Siksers), Čejs Badindžer (Minesota Timbervolfs), Rakim Krismas (Klivland Kavalirs), Džordan Hil (LA Lejkers)

Otišli:
Donald Sluan (Bruklin Nets), Si Džej Votson (Orlando Medžik), Kris Koupland (Milvoki Baks), Damjan Rudež (Minesota Timbervulfs), Dejvid Vest (San Antonio Spars), Luis Skola (Toronto Reptors), Roj Hibert (LA Lejkers)

Ključno pitanje: Da li će Pol Džordž da zatraži trejd?

Nije lako najvažnijem igraču Indijane. Pre povrede je bio u ekipi koja se smatrala jednom od najboljih na Istoku, a nakon povratka ga je dočekao potpuno novi roster, ali i nova uloga. Frenk Vogel je zamislio da Indijana igra sa Džordžom na poziciji “četvorke“, odnosno da igraju čist “smal-bal“, što je potpuno drugačiji stil od onoga što su Pejsersi donedavno radili. Iako je to u predsezoni solidno izgledalo, Džordž je javno rekao da nije previše zadovoljan takvim stilom igre, odnosno da smatra da može da pruži više na nekoj drugoj poziciji. Takve izjave su u NBA ligi obično alarm za uzbunu. Ako je igrač nezadovoljan, klub radi sve da mu udovolji ili se dolazi do trejd. Ko zna šta će se ovde dogoditi.

Prognoza: Daleko od plej-ofa

Previše je promena, previše kvalitetnih igrača je otišlo da bi Pejsersi mogli da konkurišu za jedno od prvih osam mesta na Istoku. Neće biti najgori u konferenciji, ali ne mislimo ni da bi mogli da budu u bilo kakvoj kombinaciji za ulazak u plej-of.

Draft:
Rašad Von (17. pik)

Došli:
Greg Monro (Detroit Pistons), Grejvis Vaskez (Toronto Reptors), Kris Kouplend (Indijana Pejsers)

Otišli:
Horhe Gutijerez (bez kluba), Džared Dadli (Vašington Vizards), Ersan Ijasova (Detroit Pistons), Zaza Pačulija (Dalas Maveriks)

Ključno pitanje: Da li će Baksi početi da pogađaju šuteve spolja?

Milvoki je definitivno jedna od najzanimljivijih ekipa u ligi za gledanje. Džejson Kid se pomalo potvrđuje kao jedan od najboljih mladih trenera u NBA, a Baksi su okupili odličnu mladu ekipu. Prošle sezone su iznenadili mnoge, u plej-ofu su namučili Čikago, a ove godine su jači za oporavljenog Džabari Parkera i Grega Monroa. Sada je to ekipa koja sa razlogom želi plasman u  plej-of, a atletski su sjajno pokriveni na svim pozicijama. Međutim, njihova je velika boljka šut spolja. Niko od bekova nije baš sjajan šuter, a sa takvim rosterom se u današnjoj ligi ne može daleko. Iz redova Baksa stižu vesti kako su svi igrači ovog leta radili na popravljanju šuta, ali tek ćemo da vidimo kako će to da funkcioniše u stvarnosti.

Prognoza: Plasman u plej-of

Previše je tu talenta da se opet ne bi ušlo među osam najboljih ekipa na Istoku...

DIVIZIJA JUGOISTOK

Draft:
Niko

Došli:
Tim Hardavej junior (Njujrok Niks), Džastin Holidej (Golden Stejt Voriors), Tijago Spliter (San Antonio Spars)

Otišli:
DeMare Kerol (Toronto Reptors), Džon Dženkins (Dalas Maveriks), Ostin Dej (bez kluba), Elton Brend (penzija), Pero Antić (Fenerbahče)

Ključno pitanje: Može li Atlanta da ponovi prošlu sezonu?

Verovatno bi u Atlanti želeli da naprave i korak više, odnosno da osvoje Istočnu konferenciju, ali biće pravi izazov ponoviti prošlu sezonu u kojoj su imali najbolji učinak na Istoku i došli do finala Konferencije. Tada su praktično iznenadili celu NBA ligu sa ekipom u kojoj nema pravog superstara, ali ima četiri Ol-Star igrača. Hoksi su sve oduševili sjajnom Budenholzerovom timskom igrom, a sada je na njima da to sve ponove. U tome im nikako neće pomoći odlazak Demarea Kerola, ključnog obrambenog igrača, kojeg Hoksi nisu mogli ili nisu želeli da zadrže po cenu koju je Toronto platio. U njegove cipele mora da uskoči Sefološa, a ekipa se definitivno pojačala pod košem gde je došao Spliter.

Prognoza: Vrh Istoka

Ne bi se usudili da kažemo da će Atlanta imati najbolji skor u Konferenciji, ali jedan od prva tri bi svakako mogla da ima. Takođe, smatramo da bi mogli da budu zaustavljeni u polufinalu plej-ofa, ali nas ne bi začudilo ni da uđu u finale Istoka pa čak ni da tamo pobede Klivlend.

Draft:
Frenk Kaminski III (9. pik)

Došli:
Džeremi Lin (LA Lejkers), Nikolas Batum (Portland Trejl Blejzers), Džeremi Lamb (Oklahoma Siti Tander), Tajler Hansbro (Toronto Reptors), Spenser Hejs (LA Klipers)

Otišli:
Mo Vilijams (Klivlend Kavalirs), Lens Stivenson (LA Klipers), Džerald Henderson (Portland Trejl Blejzers), Džefri Tejlor (Real Madrid), Noa Vonleh (Portland Trejl Blejzers), Bizmak Bijombo (Toronto Reptors), Džejson Maksijel (Tijenđin Rongang)

Ključno pitanje: Da li će se Majkl Džordan ikada potvrditi kao dobar vlasnik?

Bio je “Er Džordan“ na dobrom putu da od Šarlota napravi solidnu franšizu. Dolazak Ala Džefersona im je pre dve godine doneo dobru sezonu i onda su na krilima toga letos odlučili da dovedu Lensa Stivensona i sve bacili u vetar. Ekipa je prošle sezone igrala užasno, Stivenson više nije u klubu, a desilo se još mnogo promena. Iako su neke, pre svega dolazak Nikolasa Batuma, veoma dobre, ipak i dalje 'bodu oči' igrači poput Hejsa, Lina ili Hansbroa koji ne mogu da budu važan deo rotacije neke ozbiljne ekipe. Nikako da Džordan “ubode“ nekoliko barem solidnih sezona. Ili barem dovede nekoga ko će to da mu omogući.

Prognoza: Deveto ili 10. mesto

Verovatno se u Šarlotu nadaju plej-ofu, ali ne verujemo da su u stanju da ga osiguraju. Ima mnogo rupa koje par dobrih igrača ne može da zapuši, a veliki je gubitak povreda Kid-Gilkrajsta.

Draft:
Džastise Vinslou (10. pik)
Džoš Ričardson (40. pik)

Došli:
Džarald Grin (Feniks Sans), Amare Stodemajer (Dalas Maveriks)

Otišli:
Šabaz Nejpijer (Orlando Medžik), Zoran Dragić (Himki), Henri Voker (bez kluba), Majkl Bizli (Šandong)

Ključno pitanje: Da li je Hasan Vajtsajd prevara ili ozbiljan igrač?

Na papiru za Majami sve izgleda dobro. Dragić i Boš mogu da nose ekipa prema plej-ofu, Vejd će sigurno propustiti određeni broj utakmica ali je prošle sezone uglavnom izgledao dobro, Deng, Grin, Čalmers i Mekroberts bi trebalo da imaju karakteristično solidne sezone, a tu su i dva zanimljiva mlada igrača – Enis i Vinslou. Ipak, veliko je pitanje kako će da izgleda Hasan Vajtsajd. On je prošle sezone oduševio igrama. Nakon što je godinama bio na margini NBA lige, Spolstra mu je dao priliku koju je on iskoristio i imao je veoma dobru sezonu. Majami je zbog njega Boša vratio na “četvorku“, a sada je pitanje da li Vajtsajd može da odigra na prošlosezonskom nivou ili će se pokazati da je sve to bilo slučajno. Sa njegovim dobrim igrama Majami bi mogao da se približi gornjem domu Istoka i možda da iznenadi nekoga, a bez pravog centra sve će da se završi sa zabeleženim nastupom u plej-ofu. Vajtsajdu nikako u prilog ne ide ni činjenica da je propustio veći deo kampa zbog povrede.

Prognoza: Sigurno u plej-ofu, a onda...

Sa ili bez Vajtsajdovog učinka, Majami bi trebalo sigurno da uđe u plej-of. Prošle sezone su se udarili temelji ove ekipe, ove godine se sve to pročistilo, a njihova rotacija daje razlog za optimizam.

Draft:
Mario Hezonja (5. pik)

Došli:
Si Džej Votson (Indijana Pejsers), Šabaz Nejpijer (Majami Hit), Džejson Smit (Njujork)

Otišli:
Luk Ridnur (bez kluba), Vili Grin (bez kluba), Ben Gordon (bez kluba), Moris Harkles (Portland Trejl Blejzers), Kajl O'Kviin (Njujork Niks)

Ključno pitanje: Koliko može Mario Hezonja?

Sve oči su uprte u Hezonju. I to ne samo hrvatskih ljubitelja košarke. Hrvatski reprezentativac imao je nekoliko utakmica u kojoj je oduševio Amerikance. Za razliku od evropske košarke, u kojoj mora da se poštuje iskustvo i u kojoj treneri ne dopuštaju iskakanje mladih igrača, u NBA ligi pate za igračima poput Hezonje, igračima sa petljom. I zbog toga mislimo da će on imati odličnu sezonu, a da će Orlando biti ultrazabavna ekipa u kojoj će mnoštvo mladih igrača ostvariti napredak. A Hezonju bi mogli i da pozovu na Ol-Star takmičenje u zakucavanju...

Prognoza: Zabava, ali bez konkretnog učinka

Nije još Orlando spreman za borbu za plej-of, ali bi ova sezona mogla da bude pravi temelj za izgradnju te priče. Očekujemo napredak od Oladipa i Godrona, Pejton bi takođe mogao da pokaže kvalitet, a Vučević je to već potvrdio.

Draft:
Keli Oubr junior (15. pik)

Došli:
Geri Nil (Minesota Timbervulfs), Alan Anderson (Bruklin Nets), Džard Dadli (Milvoki Baks)

Otišli:
Vil Bajnam (Guangdong), Režual Batler (San Antonio Spars), Pol Pirs (LA Klipers), Kevin Serafan (Njujork Niks)

Ključno pitanje: Koliko je jak Vašington?

Prošle sezone u glavni grad SAD doveden je Pol Pirs kao spona između mlade spoljne linije i pomalo veteranske unutrašnje, a to je i funkcionisalo u većem delu sezone. Međutim, povrede su poremetile Vizardse u nastojanju da naprave nešto više pa je Pirs otišao treneru Doku Riversu u pokušaju da dođe do novog prstena. U Vašingtonu za njega nisu tražili pravu zamenu već su promovisali Ota Portara u petorku. Pitanje je samo koliko on može da odigrati na poziciji “lažne četvorke“ koju je Pirs odlično igrao. Vašington nije dovodio neka velika pojačanja, a posebno bi to moglo da se oseti pod košem jer je Nene oduvek bio sklon povredama, a prave zamene baš i nema.

Prognoza: Ako ih nastup u plej-ofu zadovoljava...

...onda će biti zadovoljni. Plasman među osam najboljih ekipa na Istoku ne bi trebalo da im izmakne, a za sve ostalo su ipak potrebna pojačanja.

(Grafika: Vedran Duhaček)


tagovi

Pol PirsPau GasolOrlando MedžikNjujork NiksNikola MirotićNBA ligaMajami HitLebron DžejmsDetroit PistonsDerik RouzČikago BulsBruklin NetsBoston SeltiksAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara