"Alfredo di Stefano"
"Alfredo di Stefano"

Preminuo najveći fudbaler u istoriji Reala Alfredo di Stefano

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.07.14. | 17:54

Igrač koji je osvojio pet uzastponih titula Lige šampiona umro tri dana posle 88. rođendana

Alfredo di StefanoJedan od najboljih igrača svih vremena i najveća legenda Real Madrida Alfredo di Stefano je preminuo u 88. godini života.

On je pre dva dana doživeo srčani udar i od tada se nalazio u kritičnom stanju, a lekari u bolnici nisu uspeli da ga stabilizuju.

Izabrane vesti

Di Stefano je sa Kraljevskim klubom osvojio pet uzastponih Liga šampiona, i bio je centralna figura uspeha tima iz prestonice Španije u pedesetim godinama prošlog veka. On je drugi najbolji strelac u istoriji Reala sa 307 golova u svim takmičenjima, ispred njega je samo Raul.

Pritom je 1953. igrao za Barselonu, trebalo je i da potpiše za ovaj klub, ali je na insistiranje diktatora Franka jedina opcija bila da jedne sezone igra za Barsu, a druge za Real, i opet tako. Katalonski klub je odbio ovakvu ponudu i fudbaler rođen u Argentini je sledećih 11 godina igrao u prestonici Španije, a postao je i najveća legenda evropskog giganta. U muzeju ovog kluba u sobi koja je posvećena samo njemu piše "Najveći igrač u istoriji fudbala". 

Dijego Maradona je uvrstio zemljaka među tri najveća igrača svih vremena.
"Uvek sam govorio da su tri fudbalera na podijumu: Di Stefano, Maradona i Mesi", rekao je Argentinac. Dok je Pele izjavio da je za njega Di Stefano bolji od Maradone.

Posle završetaka igračke karijere Di Stefano je uplovio u trenerske vode, vodio je i svoj Real, i to dva puta, od 1982. do 1984. godine, i od 1990. do 1991. godine.

On je 2000. godine postao doživotni počasni predsednik Reala iz Madrida.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaArgentinaŠpanijaReal MadridAlfredo Di Stefano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara