"Lazović"
"Lazović"

Preokret za preokretom: Danko Lazović ide kod Stanojevića u Drugu ligu Kine

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.02.15. | 13:11

Doskorašnji zamenik kapitena Partizana odustao od transfera u Tedu, pretpostavlja se zbog dužine ugovora, pa je prihvatio poziv da radi sa srpskim stručnjakom

 

LazovićNije Prva, nego Druga liga Kine. I nije Tjandžin Teda, nego Peking Enterprajz. Suštinski, za navijače Partizana nema velikih promena, jer Danko Lazović sigurno napušta crno-bele, ali neće obući dres Tede, več se seli u klub na čijoj klupi od prošlog meseca sedi srpski stručnjak Aleksandar Stanojević.

Izabrane vesti

Do novog preokreta je došlo pre nekoliko dana, kad je Stanojević stupio u kontakt sa iskusnim krilnim napadačem i predočio mu prvobitnu želju da ga angažuje. Za sada nema konkretnih informacija oko toga pod kojim je uslovima doskorašnji zamenik Parnog valjka odlučio da promeni pravac, ali se pretpostavlja da je reč o dužini ugovora. Teda mu nudila „samo“ jednogodišnju, a Peking duplo dužu saradnju. Finansije su ionako u oba slučaja iste, pa se pretpostavlja da će reprezentativac Srbije u Aziji zarađivati oko milion dolara godišnje. Dakle, za dve godine - dva miliona. Drugi, ne manje značajan, podatak koji ga je odvratio prvobitne destinacije je činjenica da će u novom klubu za trenera imati Srbina, pa neće postojati jezička barijera. Dovoljno da se predomisli i uprkos nagoveštajima da će ostati i na proleće u Humskoj 1 aktivira opciju iz „otvorenog ugovora“ i ode iz Partizana bez obeštećenja.

Lazović neće igrati u prijateljskoj utakmici protiv Anžija, a od saigrača u Partizanu zvanično će se oprostiti tokom večeri u Beleku. To će biti njegov treći rastanak od crno-belih, među koje se vratio pre godinu dan, a koliki će to hendikep biti za ekipu Marka Nikolića vidi se na osnovu podatka da je postigao 18 i asistirao za još devet golova Parnog valjka.

Peking Enterprajz, inače, ima projekat da se već ove sezone plasira u Superligu, a interesantno je da će Stanojević i Lazović na terenima Druge lige Kine vojevati sa Ismailom Bekom Fofanom, koji je otišao na jednogodišnju pozajmicu u Đingdao Džonon, kao i sa Hebejom, čije je komande nedavno preuzeo Radomir Antić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaPeking EnterprajzFK Partizanmeđunarodni fudbalDanko LazovićAleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara