"Kojić i Ninković"
"Kojić i Ninković"

Preporod Nemanje Kojića na Karađorđu: Partizan izašao iz krize na krilima Saše Ilića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.03.15. | 18:51

Crno-beli u finišu, posle gola Spalevića, spašavali živu glavu, ali ipak osvojili tri boda - 2:1

Kojić i Ninković

Kad igra Saša Ilić - igra i Partizan! Ispravio je Marko Nikolić grešku iz dva uvodna kola prolećnog dela prvenstva, promovisao legendarnog kapitena u startera, smestio se nagde na tribine Karađorđa i, prepostavljamo, uživao kako jedan od najboljih igrača Superlige vozi Parni valjak ka premijernoj pobedi u 2015. Na stadionu Vojvodine lider Superlige neokrnjen je prošao pored Donjeg Srema, pokazao da je sa Sašom Ilićem u ekipi potpuno drugačiji tim u odnosu na onaj koji je grešio u serijama protiv Voždovca i niškog Radničkog, a Nemanja Kojić nagovestio da može da nosi teret činjenice da je prvi izbor šefa stručnog štaba - 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Mada je i protiv Pećinčana povremeno „gubio glavu“, a u finišu čak bio u podreženom položaju,  viceprvak Srbije je delovao odlučnije, agresivnije, smislenije u odnosu na prethodne utakmice, pa je prvim trijmfom posle tri vezana remija (ako se računa i onih 0:0 u završnoj utakmici jeseni sa Asterasom) zadržao prednost u odnosu na Crvenu zvezdu i u mnogo boljem raspoloženju čeka duel narednog kola sa preporođenim Radom.

Osim prve pobede ostvarene bez pomoći Marka Nikolića (ovom utakmicom mu istekla tromesečna suspenzija), Grobare može da raduje i činjenica da se konačno raspucao Nemanja Kojić. Često osporavani napadač, na čija plaća je posle odlazaka Petra Škuletića i Danka Lazovića pala velika odgovornost, postigao je dva gola i potvrdio da mu je Donji Srem omilejna mušterija. Bio je strelac protiv istog ovog rivala 3. maja prošle godine (het-trik za 19 minuta), a deset meseci kasnije postigao prve golove u dresu Partizana. Za premijerni mora da zahvali Nikoli Ninkoviću, koji je potvrdio da je u dobroj formi, pa je na „izbacivanje“ Saše Ilića protutnjao levom stranom, „zavrnuo“ loptu u peterac, gde ju je na dva metra dočekao nekadašnji špic Rada i samo ćušnuo u mrežu.

Imao je Partizan i pre tog gola dve sjajne šanse da povede (Ninković i Babović), mogao je u drugom poluvremenu da primora Nemanju Belića na raniju kapitaliciju, međutim, čekao je sve do 75. minuta, kad su Saša Ilić i Stefan Babović sjajno kombinovali na sredini terena, povratnik iz Voždovca omogućio Volkovu da napadne po levoj strani, a levi bek savršenim centaršutem Nemanji Kojiću da opet pogodi mrežu. Njegov šesti gol na poslednja tri susreta na Karađorđu, jer je osim Donjem Sremu zatresao mrežu i Vojvodinu, septembra 2013.

U tom trenutku delovalo je da će Partizan lako rešiti pitanje pobednika, ali... Nije prošlo ni 180 sekundi, a Darko Spelević je efektnim pogotkom vratio utakmici neizvesnost i pokazao da je odbrana Partizana ranjiva, ali i da je Branku Iliću i Gregoru Balažicu potrebno dosta vremena ne bi li se uigrali. Srećom po njih, nije imao ko da ih kazni, pa su do kraja Drinčićev pokušaj iz slobodnog udarca i prilika Josimova izmamili uzdahe publike, koja je na kraju - s obzirom da su Grobari bili dominantni u Novom Sadu - aplauzima nagradila fudbalere u crno-belim dresovima za prvi prolećni trijumf.

--------------------------------------------------------------

DONJI SREM - PARTIZAN 1:2 (0:1)
/Spalević 77 - Kojić 36, 75/

Novi Sad
Stadion: Karađorđe
Geldalaca: 5.000
Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac)
Žuti kartoni: Josimov, Abubakari (Donji Srem), Babović, Volkov (Partizan)

DONJI SREM (4-2-3-1): Belić – Lakićević, Prljević, Vukobrat, Josimov – Košutić (od 70. Stanković), Šarac – Moro, Jelić (od 85. Hristov), Obubi (od 84. Sinđić)– Spalević.

PARTIZAN (4-2-3-1): Ž. Živković – Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov – Drinčić, S. Ilić (od 79. A. Živković) – Grbić, Babović, Ninković (od 69. Brašanac) – Kojić (od 90. Šaponjić).

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša IlićFK PartizanNemanja Kojićdonji srem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara