"Sjajni Paulinjo"
"Sjajni Paulinjo"

Previše majstora ima Skolari: Paulinjo i Džekson Martinez smazali Piksijeve Lavove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.16. | 17:16

Njih dvojica, zajedno sa sjajnim i takođe skupo plaćenim Rikardom Gularom, predstavljali su strah i trepet za odbranu rivala, koja je poklekla u dva navrata na ovom meču - 2:0

Sjajni Paulinjo

Kada u svojim redovima imaš toliki broj velikih majstora, to pre ili kasnije mora da se odrazi i na rezultate. Tako je i u primeru prebogatog Gvangdžou Evergrandea, koji je nakon neočekivanog poraza u prvom kolu vezao dva sigurna trijumfa i preuzeo lidersku poziciju kineskog šampionata. Ekipa Luiza Felipea Skolarija u gradskom derbiju savladala je Guangdžou R&F, koji sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi i poslala ga na 10. mesto nacionalnog prvenstva - 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Igrači odluke u ovoj utakmici bili su Paulinjo i Džekson Martinez. Njih dvojica, zajedno sa sjajnim i takođe skupo plaćenim Rikardom Gularom, predstavljali su strah i trepet za odbranu rivala, koja je poklekla u dva navrata na ovom meču.

Prvi put na isteku pola časa, kada je Gular nakon dodavanja Žanga Linpenga na petercu pronašao Paulinja, a ovome nije bilo teško da matira gostujućeg čuvara mreže. Nakon toga Piksijev sastav je u nekoliko navrata čak mogao i do izjednačenja. Agilni Brazilci Renatinjo i Bruninjo propustili su par solidnih prilika, ali je onda ponovo presudio kvalitet domaćina.

U prvom planu se ponovo našao bivši vezista Totenhema. Paulinjo je na majstorski način prevario odbranu rivala, poslao loptu na stranu za Martineza, a ovaj još jednom pokazao da poseduje tu pravu golgetersku nit, koja je na njegovu žalost bila u prekidu tokom minulog boravka u Madridu.

Martinezu je ovo bio treći gol na trećem meču i kineskom šampionatu, čime je izbio na lidersku poziciju liste strelaca.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaPaulinjomeđunarodni fudbalEvropaDžekson Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara