Privedeni Kokorin i Mamaev, preti im sedam godina zatvora

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.10.18. | 17:10

Na fudbal mogu komotno da zaborave bar dok ne prođe suđenje...

Aleksandar Kokorin i Pavel Mamaev ne silaze sa naslovnih strana medija u domovini, a posle incidenta i brutalnog napada na službenika tamošnjeg Ministarstva industrije koji je udaren stolicom u glavu. Protiv njih dvojice je otvorena istraga zbog napada na službeno lice ruske države, a pojedini ruski mediji preneli su tokom popodneva da su fudbaleri Zenita i Krasnodara privedeni i saslušani po hitnom postupku.

Ugledni ruski advokat Maksim Paškov kaže da optuženim fudbalerima preti i do sedam godina zatvora.
"Sve zavisi od posledica napada. Mora najpre da se utvrdi stepen povreda koji su naneli čoveku, a za to je potreban i izveštaj lekara i veštaka. I forenzičari će dati svoje mišljenje da li se radi o ozibljnijim poredama ili samo lakšim", kaže Paškov.

Izabrane vesti

U međuvremenu pojavio se još jedan video u kojem su glavne "zvezde" Kokorin i Mamaev, a koji učestvuju u prebijanju jednog beloruskog državljanina.
"Taj video pokazuje da nisu samo Kokorin i Mamaev učestvovali u tuči već da je bilo tu još nekih ljudi. Ovde istraga mora da utvrdi šta je bio povod za udarce i da li je žrtvi narušeno zdravlje. Vidi se i kako neki čovek u majici udara čoveka, ali da to nisu ni Kokorin ni Mamaev", dodaje advokat.

Na pitanje novinara mogu li njih dvojica da izbegnu nekako kaznu, advokat odgovara:
"U principu, moguća je i nagodba dve strane, ali to dosta zavisi od dobre volje žrtve. Koliko sam razumeo osim fizičkog nasilja, žrtva je najpre vređana verbalno što je izazvalo optužbe za rasizam i sada sve zavisi od pravnih zastupnika žrtve, šta će oni navesti u tužbi."

Advokat kaže da bi najgora stvar za fudbalere bila ako bi odgovarali za grupni huliganizam.
"Prema važećem zakonu, kazna za grupni huliganizam iznosi sedam godina zatvora. Ukoliko im se dokaže krivica radi se o ozbiljnom prekršaju, a pomilovanje je gotovo nemoguće", zaključio je advokat Paškov.

Bilo kako bilo, Kokorin i Mamaev mogu da zaborave na fudbal. Najvažnije im je sada da nekako sačuvaju kožu.

 

Foto: Action Images


tagovi

Pavel MamajevAleksandar Kokorin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara