""
""

Propala sezona: Eto zgromio Galatu, Antalija pobegla sa dna! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.04.16. | 17:11

Kamerunac sa dva gola i asistencijom predvodio svoj tim do skalpa protiv slavne ekipe iz Istanbula - 4:2

Velikih ambicija u finišu sezone nema i neće ih ni biti što se tiče igrača Galtatasaraja, s obzirom da je turski velikan izbačen iz Evrope, ali niko od navijača čuvenih istanbulskih Lavova neće oprostiti ovakvo brukanje ekipe Jana Oldea Rikerinka. Od Galatasaraja je danas bila bolja Antalija, koja je došla možda i do presudnih bodova u borbi za opstanak, dok je gostima ovo bio sedmi uzastopni meč bez porebede u Superligu - 4:2 (1:1).

Izabrane vesti

Dželat favorizovanih gostiju u ovoj utakmici bio je Samuel Eto, čija su dva pogotka u 15. i 53. minutu najavila ono što se i dogodilo u finišu utakmice. U međuvremenu, Galatu je u život vratio Lukas Podolski, uz pomoć Dijega Anhela, ali je taj povratak bio kratkog daha, zapravo trajao sve do samog starta drugog poluvremena, kada je poznati Kamerunac vratio prednost domaćinu.

Galata je poslednji trzaj na ovoj utakmici napravila u 64. minutu, kada je rezervista Umut Bulut izjednačio rezultat, ali je samo pet minuta kasnije van terena morao Rajan Donk i to je bio početak kraja gostujućeg tima.

Svega tri minuta bila su potrebna Antaliji da iskoristi brojčanu nadmoć. To je pošlo za nogom rezervisti Emrahu Bašanu, koji je u 72. minutu iskoristio pravovremeno dodavanje najboljeg igrača utakmice Samuela Etoa.

Kakvu-takvu nadu da mogu da izbegnu poraz u ovoj utakmici igrači Galatasaraja imali su do sudijske nadoknade, ali je u njenom prvom minutu sve bilo gotovo. Ridvan Šimšek je u 91. minutu postavio konačan rezultat, a u ulozi asistenta se našao Žan Makun.


SUPER LIG - 29. KOLO:

Elazig - Konja 1:2 (0:1)
/Čifči 90pen - Bajić 25pen, Findikli 58/

Rize - Osmanli 0:1 (0:0)
/Rusesku 83/

Antalija - Galatasaraj 4:2 (1:1)
/Eto 15, 53, Bašan 72, Šimšek 90+1 - Podolski 39, Bulut 64/

18.00 Sivas - Bešiktaš

Nedelja:
12.30 Kasimpaša – Kajzeri
12.30 Bašakšehir – Gacijantep
15.00 Bursa – Ahisar
18.00 Fenerbahče - Mersin

Ponedeljak:
19.00 Genčlerbirligi - Trabzon

(FOTO: Screen shot)


tagovi

TurskaSuperligaSamuel EtoGalatasaraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara