""
""

Prozvani Đurić žestoko udario po upravi Partizana: Oni mogu da prodaju samo Vučelića!

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.01.16. | 21:33

„Sadašnji rukovodioci su za sve krivi, zanli su kakva je porodica Živković“, rekao bivši predsednik crno-belih

Optuženi – branite se! U epskom sporu na relaciji Partizan-Andrija Živković, često se spominje odgovornost bivšeg predsednika crno-belih Dragana Đurića. Misterija Andrijinog ugovora proganja Đurića, ali on je u izjavi za Večernje novosti poručio da je sve urađeno po zakonu, odnosno da je nova uprava kriva za aferu koja drma Humsku.

On dodaje da je  Andrijin otac Jovica i pre nekoliko godina demonstirao nekorektnost, ali da je bivša uprava zbog ucena suspendovala sjajnog krilnog igrača.
Imali smo problem s Andrijom i njegovim ocem prilikom prvog ugovora, ali smo suspendovali Živkovića, posle čega je on pristao da potpiše. Ideja je bila da se isto učini i na polovini postojećeg ugovora, samo što nova garnitura rukovodilaca to nije uradila iz samo njima znanih razloga. Da sam u klubu, budite sigurni da igrač ne bi igrao ni u prolećnom delu, niti Ligu Evrope dok ne pristane da potpiše i to bi se desilo u kratkom roku. Ukoliko se tako nešto ne bi dogodilo poručili bi mu kao prošli put: Majstore, ideš sam u 7 ujutro da treniraš kao što je bio slučaj tokom 44 dana pre nego što je potpisao profesionalni ugovor. Otac gleda samo svoje i pravo deteta, takav je čovek“, poručio je Đurić za Večernje novosti.

Izabrane vesti

Dvanaest odgovora Andrije Živkovića: Radili mi iza leđa! Nađite krivce, ja to nisam

Nekadašnji predsednik Partizana tvrdi da ne postoji ništa sporno u aranžmanu koji je sklopljen sa Zahavijem, a kamoli elemenata krivičnog dela kako se pominje.
Đurić je u nekoliko navrata ponovio da je najveći problem izostanak dogovora oko novog ugovora tokom prošle zime.
U mom Upravnom odboru su bili Popović, Obućina, Maričić i Grubor koji su ostali u klubu i oni su vrlo dobro znali kakav je dogovor napravljen sa Zahavijem, ubeđen sam da su to preneli novim ljudima, da znaju kakva je porodica Živković. Da je ugovor produžen kada je trebalo igrač bi išao tamo odakle je stigla ponuda. Naravno, klub bi gledao da igrač bude zadovoljan iznosom plate, tako smo uvek radili. Pa tako se radi svuda u svetu kada je ugovor na pet godina posle dve se već razgovara o produžetku. To nisu radili sadašnji rukovodioci. Klub živi od obeštećenja za igrače, a došlo se u situaciju da bez nadoknade odu Lukač, Volkov, Ilić, Kojić i sada Babović. Pa mi smo za Lukača imali ponudu od 1,5 miliona evra. Nije to privatan klub, tako se propada... Ne znam koga će sada da prodaju u junu, Vučelića ili Obućinu?“

Ivan Tomić: Nisam primetio tenziju zbog Živkovića

Pričao je i o spornim visini penala koje će Partizan morati da plati.
Mi u tom trenutku nismo imali sredstava, u toj godini smo prodali samo Jojića, a nismo želeli da rasprodajemo tim ili uzimamo kredite po zelenaškim kamatama od 14,15 odsto. Imali smo ponudu menadžera Stojadinovića i Španaca u visini od 700.000 i opredelili smo se za Zahavijevu zbog većeg iznosa. Računali smo na produžetak ugovora kad dođe vreme, povratak novca i zaradu od prodaje. I ta priča o silnim milionima duga nije tačna, vraća se 1.250.000 plus kamate. Gde god bi otišli da platimo novac morali bi da vratimo...

Cela priča oko Živkovićevog ugovora je stigla do policije, a Đurić demantuje da je po tom pitanju imao bilo kakve kontakte sa organima vlasti:
„Niko me nije zvao da dođem u Tužilaštvo i neistina je da sam davao bilo kakvu izjavu. Stojim na raspolaganju, spreman sam da se odazovem, jer nemam šta da krijem“

Kontraefekat prljave kampanje: Živković NEĆE produžiti ugovor, sumnja se na novi dogovor Uprave i Zahavija!

Osvrnuo se se prozvani bivši funkcioner kluba iz Humske i na optužbe Alberta Nađa vezane za transfere pojedinih fudbalera.
„Kakva veš-mašina za Nastasića, pa mi smo dobili četiri miliona za njega, od čega je deo otišao za dug koji je postojao prema menadžeru. Kada su u pitanju prodaje Mitrovića i Markovića, bilo je nedorečenih priča, ali su svi kasnije shvatili da su ti transferi bili jako dobri za Partizan, najveći i najmoćniji u poslednjih 10 godina“, dodao je Đurić.

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na Fejsbuk stranici


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanEvropaDragan ĐurićAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara