"Sadio Mane"
"Sadio Mane"

Prva pobeda na Kupu nacija (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.01.17. | 21:46

Senegal za pola sata isprašio Tunis - 2:0

Sadio ManePosle tri remija, evo i prve pobede na Kupu afričkih nacija u Gabonu. Ostvario ju je Senegal, koji je na ubedjiv način zaposeo čelo tabele Grupe B, savladavši nedorasli Tunis - 2:0.

Selekcija koja nikad nije osvojila ovo takmičenje, ali uvek ima najviše ambicije, postarala se da u Fransevilu istakne kandidaturu za visok plasman i u svim elementima igre nadvisi selekciju poljskog stratega Henrika Kasperčaka.

Izabrane vesti

Kompletan posao Senegalci su završili za pola sata. Najpre je Liverpulov ofanzivac Sadio Mane realizovao jedanaesterac, koji je štoper Valensije Abdenur napravio nad Šejikom Kujateom, da bi na centašut iz kornera Laciovog prvotimca Balde Kejte Kara Mbođi jakim udarcem glavom pretvorio u nedostižnu prednost.

Preko Mamea Dijufa Senegalci su imali sjajnu priliku da početkom drugog poluvremena postignu i treći gol, ali su posle te šanse svesno oborili ritam utakmice i po svoj prilici nisu želeli previše da se umaraju, jer ih u četvrtak očekuje duel sa Zimbabveom. Ukoliko slave gotovo izvesno će obezbediti plasman u četvrtfinale.

GRUPA B - prvo kolo:

Alžir - Zimbabve 2:2 (1:2)

/Marez 12, 82 - Mihači 17, Mušekvi 29pen/

Tunis - Senegal 0:2 (0:2)
/Mane 10 pen, Mbođi 30/


tagovi

TunisSenegalSadio Manereprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalKup afričkih nacijaKara Mbođi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara