"Juri Tilemans"
"Juri Tilemans"

Prvi veliki transfer leta - Monakova investicija od 25.000.000 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.17. | 21:07

Nemojte ni da sumnjate da će Juri Tilemans za koji mesec vredeti mnogo više

Juri TilemansNije bomba koja će uzdrmati planetu, ali jeste igrač koji je maltene mogao da bira u koji će klub. A izabrao je Monako i večeras i zvanično Juri Tilemans je potpisao petogodišnji ugovor sa Kneževima.

Svi francuski mediji pišu o obeštećenju od oko 25.000.000 evra, mada neki ističu da je 23.000.000 fiksno, a ostalo vezano za premije. Međutim, ako je suditi po igrama koje je Tilemans prikazivao u Anderlehtu - a postigao je 13 i namestio još 13 golova saigračima u 37 ligaških utakmica - nema sumnje da će 20-godišnji vezista ispuniti sve norme potrebne za bonuse.

Izabrane vesti

Uostalom, nije slučajno izabrao baš Monako. Tim Leonarda Žardima, iako je veliko pitanje da li će on i naredne sezone ostati na Azurnoj obali, postao je ove sezone čuven po lepršavoj igri koja talentovanim klincima dozvoljava da se razmašu i zasijaju u punom sjaju. Pritom, gazda Dmitri Ribolovljev uverava da nije u škripcu sa parama, te da će ovog leta iz kluba otići samo dvojica ili trojica igrača, najverovatnije Tjemue Bakajoko i Bernardo Silva.

Upravo bi ovog drugog trebalo da odmeni Tilemans, koga su mediji najčešće dovodili u vezu sa Mančester junajtedom, iako belgijski novinari, tradicionalno manje skloni senzacionalizmu, nisu uvereni da je postojala konkretna ponuda sa Old Traforda. Možda nije i zato što Tilemans nije želeo da preskače razrede, te je odbijao svaku pomisao da ide u Premijer ligu.

Prema nekim izvorima samo je Totenhem - još jedan klub poznat po tome što veruje u mlade igrače - bio engleska opcija za Tilemansa, dok su u glavi Jurijevih zastupnika bili još i Atletiko Madrid i Borusija Dortmund.

Monako je ipak uvek bio prva opcija. I sad je Tilemansov. Do 2022. godine.

(FOTO: Twitter/AS_Monaco)


tagovi

Župiler Pro ligaMonakoLiga 1Juri TilemansFrancuskaEvropaBelgijaAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara