""
""

Prvi veliki trejd u noći lutrije: Džimi Batler u Minesoti!

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.17. | 09:39

Čikago dobio Zeka Lavina, Krisa Dana i sedmog pika s drafta

Odlazak Dvajta Hauarda u Šarlot Hornetse otvorio je letnji prelazni rok u NBA ligi, a u noći vrlo zanimljivog NBA drafta dogodio se prvi veliki trejd - Džimi Batler postao je novi košarkaš Minesote Timbervulvs!

Izabrane vesti

Najbolji igrač Čikaga i trostruki Ol-star igrač stigao je u Vulvse u zamenu za Zeka Lavina, Krisa Dana i sedmog pika sa Drafta, odnosno Laurija Markanena sa Univerziteta Arizona, nesuđenog osmog pika Njujorka. Bulsi su zajedno sa Batlerom u Mineapolis poslali i 16. pika pa se može reći da su Vukovi pobednici drafta. Za jednog od najboljih dvosmernih igrača lige otarasili su se dobrog igrača koji se oporavlja od teške povrede (Lavina), nedokazanog igrača druge godine (Dan) i pik koji je pretvoren u solidnog, ali jednodimenzionalnog košarkaša (Markanen), igrački sličan Nikoli Mirotiću.

------>>> NBA DRAFT: Fulc, Bol, Tejtum, Džekson, Foks...

------>>> Filadelfija uzela Boldena i odmah ga vodi u NBA!

------>>> Velika noć za Megu: 3x3! Niksi birali Jaramaza!

O odlasku Džimija Batlera u Minesotu šuškalo se i prošle godine, ali je i ovog leta bilo dosta zanimljivih spekulacija. Pre svega da su Batlera kontaktirali Lebron Džejms i Kajri Irving kako bi ga nagovorili da dođe u Klivlend. Međutim, Minesota je uspela da napravi veliki trejd i sada se u američkim medijima piše o stvaranju moćnog tima sa osnovom Karl Entoni Tauns - Endrju Vigins - Džimi Batler

Tu je i srpski as Nemanja Bjelica, koji bi trebalo da bude vrlo važan igrač rotacije. 

Batler je fantastičan igrač u oba smera i u Minesoti će imati primarni cilj da dovede timsku odbranu u red. U klubu će sarađivati sa Tomom Tibodoom, nekadašnjim trenerom iz Čikaga. 

Batler je prošle sezone imao prosek od 24 poena i po šest skokova i asistencija. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zek LavinNBA ligaMinesota TimbervulvsDžimi BatlerČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara