"Trenutak kad Barios pogađa za 2:2"
"Trenutak kad Barios pogađa za 2:2"

Prvo veliko iznenađenje na Kopa Amerika: Argentina od 2:0 do 2:2! Barios poništio Mesijeve čarolije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.06.15. | 07:21

Gaučosi posle 36 minuta imali sigurnu prednost, koju su anulirali nekadašnji napadači Borusije iz Dortmunda

Trenutak kad Barios pogađa za 2:2Nije dovoljno ni kad vodite 2:0, ni kad imate u timu Lionela Mesija i Serhija Aguera. A uz njih Di Mariju, Teveza, Pastorea... Obrukala se Argentina na početku 44. izdanja Kopa Amerika, pošto je u drugom meču prvog kola Grupe B osvojila samo bod protiv Paragvaja. Preciznije, izgubila dva - 2:2.

Gaučosi su posle samo 36 minuta vodili 2:0 i činilo se da će bez problema opravdati ulogu favorita, pogotovu što su igrali bolje, bili ubedljivi u polju, stvarali šanse, ali ih i promašivali. Upravo je to razlog klimavog početka turnira na kome su poslednji put bili pravci pre 22 godine, jer su sjajne prilike da reše sve dileme propustili Mesi, Pastore i Di Marija. A takve poklone Paragvajci su znali da kazne.
Više od 50 minuta smo vodili igru i čini mi se da smo u tom periodu mogli da postignemo još neki gol. Posle promašaja nervoza se uvukla u naš tim i nismo uspeli da podnesemo pritisak. Nismo imali ni rešenja za izmene rivala“, obrazložio je posle meča u La Sereni Herardo Tata Martino, selektor Argentine.

Izabrane vesti

Lionel Mesi i Paulo Da Silva Argentinci su poveli posle očajne povratne lopte Pabla Agilara, koji je oberučke prihvatio Kun Aguero, obišao Silvu i postigao već peti gol za državni tim u poslednje tri utakmice. Ukupno 27. pogodak napadača Mančester Sitija u dresu reprezentacije. Još kad je sedam minuta kasnije Lionel Mesi iskoristio jedanaesterac (fauliran Di Marija) i postigao 46. gol za Argetinu svi su pomislili da je meč završen.

Svi, osim Paragvajaca. Uzvratio je najpre Nelson Valdez bombom iza leđa Romera na isteku sata igre, da bi njego nekadašnji saigrač iz Borusije iz Dortmunda, pomalo zaboravljeni, Lukas Barios, koji je u 89. minutu zamenio prvog špica Rokea Santa Kruza, sačekao povratni pas Paula da Silva i preciznim hicem se potpisao ispod prvog velikog iznenađenja na Kopa Amerika.

Argentinci su ovim remijem zakomplikovali situaciju kad je reč o plasmanu u narednu rundu, jer im Urugvaj već beži dva boda (sa njim se sastaju u narednoj rundi) i ukoliko, na primer, završe kao drugi u Grupi B mogli bi da idu na pobednika Grupe C, a to je - makar projektovano - Brazil.

Doduše, imaju i dalje Mesija. A sa njim je sve moguće. Uostalom, pogledajte ovu magiju...

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Serhio Agueroreprezentativni fudbalreprezentacija Paragvajareprezentacija ArgentineParagvajNelson Valdezmeđunarodni fudbalLukas BariosLionel Mesikopa amerika2015Kopa AmerikaJužna AmerikaArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara